Όρμπαν, Μίτσκοσκι και Κυριάκος στη «σούπα» του ονοματολογικού

Όρμπαν, Μίτσκοσκι και Κυριάκος στη «σούπα» του ονοματολογικού

Στη σκιά του ονοματολογικού το Ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους κατά 2,3% αλλά στην ημεδαπή δεν ιδρώνει η σκούφια μας από τέτοια.

Λίγο ο έλεγχος του Τύπου από «το μεγάλο, το ωραίο και το αληθινό» που είναι ακόμη viral στις πολιτικές μπουζουκλερί της επικράτειας, λίγο ο χειμαζόμενος λαός που είναι αποκλεισμένος από την αριθμολαγνεία των Βρυξελλών, το ξεπεράσαμε κι αυτό αν και διαισθάνομαι πως θα παίξει τον ρόλο του εντός και εκτός συνόρων. Μένει να το δούμε.

Πάμε και στα ζέοντα. Ο ΥΠΕΞ, άριστος χειριστής του λόγου και ακόμη πιο άριστος γνώστης του timing που λένε οι Αμερικάνοι, περιέγραψε χθες για όσους το κατάλαβαν τη λύση στο ονοματολογικό της πΓΔΜ:

Ο Ζάεφ θα φέρει τη συμφωνία στο κοινοβούλιο της χώρας του με απλή πλειοψηφία και με το που θα πέσουν τα πρώτα φύλλα στον Όρβηλο θα ρωτήσει τον λαό του. Σε περίπτωση θετικής απάντησης ο Μίτσκοσκι και οι Όρμπαν της Βαλκανικής δεν θα έχουν πλέον κανένα έρεισμα να μη στηρίξουν στη Βουλή την πρόταση για Συνταγματικές αλλαγές τύπου «έναντι όλων» που ζητά ο Αλέξης Τσίπρας.

Είπα Όρμπαν και θυμήθηκα το «EURACTIV» (αναφέρθηκε και το «MIA») το οποίο με αφορμή το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Ούγγρου Πρωθυπουργού στην συγκέντρωση του VMRO-DPMNE το περασμένο Σάββατο, αναφέρθηκε ακροθιγώς στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, μέλος του οποίου είναι το κυβερνών κόμμα του κ. Όρμπαν το FIDES, και συνεργαζόμενο μαζί του είναι το εθνικιστικό VMRO στην πΓΔΜ.

Τι προσπάθησαν να πουν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας που ασχολείται αποκλειστικά με Ευρωπαϊκά θέματα; Ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στο ΕΛΚ για κάποιους.

Ξεπερνώντας τη χοντροκομμένη επέμβαση του Ούγγρου πρωθυπουργού (τα συνηθίζουν αυτά οι ακροδεξιοί) στις εξελισσόμενες συνομιλίες δύο άλλων κρατών (Ελλάδος και πΓΔΜ) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να προσέξει πολύ, μετά την απομάκρυνση από το μετριοπαθή κεντρώο χώρο στην ημεδαπή, να μην απομακρύνει τη ΝΔ και από τη συντριπτική πλειοψηφία του ΕΛΚ. Οι Όρμπαν στην Ευρώπη και οι Μίτσκοσκι στην Βαλκανική τον περιμένουν στη γωνία.

Να του θυμίσω ότι ο κ. Σαμαράς όταν δεν φλέρταρε με τον χοντροκομμένο Βαλκανικό εθνικισμό έβρισκε παρηγοριά στην αγκαλιά του Ραχόι η τύχη του οποίου είναι γνωστή μην επανερχόμαστε στα ίδια.

Έτσι για ενημέρωση να του θυμίσω το πρόσφατο δημοσίευμα του «ΜΙΑ» ότι οι περισσότεροι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος και προς επίρρωση δημοσιεύει και σχετική δήλωση του Σλοβάκου ευρωβουλευτή EduardKukan προς το πρακτορείο, ο οποίος εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι η πιθανή συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ θα έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων.

Άσε που ο Μίτσκοσκι θα το πιει το πικρό γι αυτόν ποτήρι αφού στο σχετικό δημοψήφισμα ο Ζ. Ζάεφ δεν θα ρωτά τους πολίτες του αν δέχονται το «έναντι όλων» αλλά αν θέλουν η χώρα τους να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Όπερ έδει δείξαι… και θα μείνει ο Κυριάκος στην ημεδαπή με τον Άδωνη και τον Πατούλη και στην Εσπερία με τον Όρμπαν άντε και με τον Ματέο Σαλβίνι… Άτιμο πράγμα ο λαϊκισμός, απ’ αλλού τον θέλει ο συστημικός Τύπος στην Ελλάδα απ’ αλλού σου έρχεται…   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter