Όταν η Μιράντα Ξαφά πλέκει το εγκώμιο του Γιάννου ενώ διώκεται σε βαθμό κακουργήματος

Όταν η Μιράντα Ξαφά πλέκει το εγκώμιο του Γιάννου ενώ διώκεται σε βαθμό κακουργήματος

Τι και αν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου ήταν αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και αναμενόταν να περάσει το κατώφλι του ανακριτή;

Ο πανίσχυρος επί εποχής Σημίτη, Γιάννος Παπαντωνίου παρουσίασε πριν από λίγες μέρες το νέο του βιβλίο με τίτλο «Αντιμέτωποι με το Μέλλον» των εκδόσεων Παπαζήση, με πρόσωπα από το χώρο των επιχειρήσεων και της επιστήμης να σπεύδουν να τον τιμήσουν με την παρουσία τους προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις, καθώς οι κακουργηματικές διώξεις σε βάρος του ήταν γνωστές.

Μεταξύ αυτών ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Βερέμης, ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, καθώς επίσης και η οικονομολόγος και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), Μιράντα Ξαφά οι οποίοι παρουσίασαν το βιβλίο του προφυλακισμένου σήμερα υπουργού, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ριχάρδος Σωμερίτης.

Η παρουσίαση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αρχικά στον ΙΑΝΟ αλλά ακυρώθηκε για να πραγματοποιηθεί τελικά την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 18:00 το απόγευμα στην αίθουσα Ερμής του ΕΒΕΑ. Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση δεν διοργανώθηκε από το ΕΒΕΑ, απλά μισθώθηκε από τους διοργανωτές η συγκεκριμένη αίθουσα για την παρουσίαση.

Κατά την παρουσίαση ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάστηκε ως θύμα «στοχοποίησης» σε ότι αφορά τις εμπλοκές του με τη Δικαιοσύνη.

«Είναι ξεκάθαρο ότι έχω στοχοποιηθεί, γιατί αυτό κάποιους και κάποια συμφέροντα τους εξυπηρετεί. Την ίδια περίοδο η Ελλάδα αγωνίζεται να ξεφύγει από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής της ιστορίας. Ούτε στιγμή δεν έπαψα να αγωνιώ για την έκβαση αυτής της προσπάθειας και τις προοπτικές που διαμορφώνονται για τη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Στο μεταξύ σε άρθρο της στο iefimerida.gr, για το βιβλίο του κ. Παπαντωνίου, η Μιράντα Ξαφά έπλεξε το εγκώμιο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Η γνωστή για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις της οικονομολόγος που πρόσφατα τάχθηκε υπέρ της περικοπής των συντάξεων δεν φάνηκε να ενοχλείται από τις εμπλοκές του κ. Παπαντωνίου με τη Δικαιοσύνη.

«Ο Γιάννος ήταν Ευρωπαϊστής και είχε το θάρρος να στηρίξει την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και την ένταξη στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, την Ευρωζώνη, σε πείσμα κάποιων μέσα στο ίδιο του το κόμμα που είχαν άλλη άποψη» αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο της η κα Ξαφά.

Η κα Ξαφά αναφέρει επίσης στο άρθρο της ότι «όπως σωστά επισημαίνει ο συγγραφέας, χωρίς περαιτέρω μεταρρυθμίσεις η Ελληνική οικονομία διατρέχει τον κίνδυνο να παγιδευτεί σε μια πορεία χαμηλής ανάπτυξης. Αυτό που χρειάζεται είναι ριζικές μεταρρυθμίσεις στη φορολογία, στο ρυθμιστικό πλαίσιο, στο κράτος και στη Δικαιοσύνη για να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον». Προφανώς για την ίδια και όσους παρευρέθησαν εκεί τιμώντας στην ουσία τον κ. Παπαντωνίου, το να έχει ένας πρώην υπουργός κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για μίζες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν συνιστά ηθικό ατόπημα. Μάλλον για την ίδια μεγαλύτερο ατόπημα είναι το να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter