Όταν η Μπέτι Ντέιβις τα έσπαγε στον Σπόρο, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Όταν η Μπέτι Ντέιβις τα έσπαγε στον Σπόρο, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Προδημοσίευση από το βιβλίο «Λαϊκά πορτρέτα ΙΙ – Μεγάλοι σολίστες του μπουζουκιού από τη δεκαετία του ΄50 / Γιάννης Σταματίου (Σπόρος) – Μανώλης Χιώτης» για τη ζωή δύο θρύλων της λαϊκής μουσικής.

Λίγες μέρες προτού επισκεφτεί την Αθήνα ο κορυφαίος Βρετανός ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ μιλάει στην Έμυ Ντούρου για την ιστορία της οικογένειάς του, την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και την ελληνική κοινωνία με αφορμή την πρόσφατη επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και ιδρυτής του Θεάτρου Νέου Κόσμου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο για το νέο πρόσωπο του φεστιβάλ και όχι μόνο.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Μίλυ Πασχάλη μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη με αφορμή το Summer Nostos Festival.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Άρης Μπινιάρης, ο Νίκος Ψαρράς, ο Χάρης Χαραλάμπους και ο Αντώνης Μυριαγκός γράφουν στο Documento για τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Η Μαρίνα Αγγελάκη μας γνωρίζει το Δείπνο της Ανοιξης, όπως αποκαλείται η ετήσια γιορτή των κατοίκων της Αλεξάνδρου Σβώλου στη Θεσσαλονίκη, η οποία γίνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά φέτος. Δεν πρόκειται απλώς για ένα γεύμα που απολαμβάνουν όλοι μαζί στη μέση του δρόμου. Είναι γιορτή που δεν θέλει να ταράξει την κοινή ησυχία της γειτονιάς, αλλά να αναταράξει την γκρίζα πραγματικότητά της.

Λίγες μέρες πριν από την εμφάνιση του Μπιλ Μάρεϊ στο Ηρώδειο η Ηλέκτρα Ζαργάνη θυμάται ιστορίες, ταινίες και ατάκες από την πλούσια καριέρα του.

Με αφορμή την κυκλοφορία στις αίθουσες της «Διαδοχής», ενός από τα πιο δυνατά θρίλερ των τελευταίων χρόνων, ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης παρουσιάζει τις 5 κορυφαίες ταινίες τρόμου όπου το Κακό παραμόνευε μέσα στην οικογένεια

Η Έμυ Ντούρου επιλέγει τα βιβλία ‒από κλασικά και αγαπημένα μέχρι νέες κυκλοφορίες‒ που θα μας συντροφεύσουν το φετινό καλοκαίρι.

Η Αφροδίτη Ερμίδη ξεχωρίζει τους πιο δροσερούς τίτλους βιβλίων, από την πρόσφατη βιβλιοπαραγωγή, για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς.

Η Μιράντα Τερζοπούλου και ο Ηλίας Αναγνωστάκης μας ξεναγούν στο ηρωικό σύμπαν των Μέσων Χρόνων όπως αναδεικνύεται από το CD «Των ακριτών και των αντρειωμένων» από τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου.

Η Αθήνα μέσα από τα μάτια του Σιμόνε Μοντζέλι, ενός Ιταλού μουσικού που εγκατέλειψε το αγαπημένο του Μιλάνο για να αφοσιωθεί στη μελέτη της παραδοσιακής μουσικής της Ελλάδας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter