Όταν η πραγματικότητα της ακροδεξιάς τρομοκρατίας διαψεύδει τον Μητσοτάκη και τον Άδωνη

Όταν η πραγματικότητα της ακροδεξιάς τρομοκρατίας διαψεύδει τον Μητσοτάκη και τον Άδωνη

Η πραγματικότητα διαψεύδει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό δεν είναι καινούργιο αλλά αυτή τη φορά διέψευσε όλον τον «κεντρικό πυλώνα» της δεξιάς-ακροδεξιάς ιδεολογίας του.

Ο λόγος για τις εξελίξεις στον χώρο των ερευνών της τρομοκρατίας. Αυτή τη φορά όμως, προς διάψευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και του αντιπροέδρου του, Άδωνη Γεωργιάδη, η τρομοκρατία έχει δεξιά και μάλιστα ναζιστικά χρώματα.

Μπορεί ο ρατσισμός να γίνεται «ανεκτός» στη Νέα Δημοκρατία, εξάλλου γαργάρα έκαναν τις δηλώσεις Δαβάκη, αλλά αυτή τη φορά το αφήγημα περί νόμου και τάξης κλονίσθηκε «πρακτικά» σοβαρά…

Και διαβάζουμε:

H «Combat 18 Hellas» έχει εμπνευστεί την ιδεολογική της ταυτότητα από τη βρετανική νεοναζιστική οργάνωση «Combat 18», η οποία είχε έντονη δράση στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του ’90 και όχι μόνο, γνωστή για επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς και μειονότητες.

Τι έλεγαν τότε;

«Φυσικά δεν είναι όλοι οι αριστεροί τρομοκράτες αλλά όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα της άκρας αριστεράς», είχε πει στη Βουλή (20/4/16) ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας κάθε πάτημα στη Χρυσή Αυγή να πανηγυρίσει….

Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια – ένα χρόνο μετά – συνέχισε το αφήγημά του με μια εξαίρεση: τη δολοφονία Φύσσα:

«Η τρομοκρατία στην Ελλάδα, θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά -όχι η βία, μη συγχέετε δύο διαφορετικά πράγματα- με μια εξαίρεση και την ανέφερα στο άρθρο (Politico), την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρας Αριστεράς, είτε σας αρέσει είτε όχι» (3/7/17 – Βουλή) 

Αλλά οι απόψεις αυτές δεν είναι καινούργιες. Τις έχουμε ακούσει από τον Άδωνη Γεωργιάδη, νωρίτερα, το 2012! (20/8/12)

«Ζούμε στην Ελλάδα που την Αριστερά τη χαϊδεύουμε 40 χρόνια. Η τρομοκρατία στην Ελλάδα έχει χρώμα, είναι της άκρας Αριστεράς. Οι κουκουλοφόροι στην Ελλάδα έχουν πολιτική ταυτότητα. Είναι της άκρας Αριστεράς», είχε πει ο βουλευτής της ΝΔ, πρώην ΛΑΟΣ

Μπορεί να βλέπουν ότι παραλύει η χώρα και η Δημοκρατία από τα τρικάκια που πετάνε οι ‘αριστεροί”, αλλά τέτοια ευαισθησία δεν δείχνουν στα ακροδεξιά οπλοστάσια…

Δεν είναι τυχαίο πως το ίδιο έλλειμμα ευαισθησίας επιδεικνύουν και τα ΜΜΕ που τους ακολουθούν…

Προς το παρόν όμως σιγή…

Γιατί άραγε; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter