«Όταν ο κ. Καράογλου ξύνεται στην γκλίτσα του Ο.Α.Σ.Θ.»

«Όταν ο κ. Καράογλου ξύνεται στην γκλίτσα του Ο.Α.Σ.Θ.»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΑΣΘ με την οποία απαντά στον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρο Καράογλου σχετικά με ερώτηση – καταγγελία του τελευταίου στη Βουλή για «περίεργες κατατμήσεις συμβάσεων» του Οργανισμού.

Μεταξύ άλλων, ο ΟΑΣΘ αναφέρει πως περίμενε από τον κ. Καράογλου να απαντήσει στην αποκάλυψη του Documento για το όργιο «γαλάζιων» ρουσφετιών στον ΟΑΣΘ αλλά ματαίως….

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΟΑΣΘ αναφέρεται:

«Άργησε 26 μέρες αλλά επιτέλους μίλησε! Περιμέναμε με αγωνία να ακούσουμε τον κ. Καράογλου να απαντάει γι’ αυτά που δημοσίευσε η εφημερίδα «Documento», στις 22 Απριλίου 2018. Ότι δηλαδή με δύο έγγραφα, τα οποία υπέγραφε προσωπικά, ζητούσε από τον τότε πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Θ. τον Μάιο του 2007 και το 2008, να «βολέψει» και να διορίσει στον Ο.Α.Σ.Θ. 74 κομματικούς του φίλους και υποστηρικτές της ΝΔ. Και μάλιστα για να μην τον κατηγορήσουμε και για έλλειψη δικαιοσύνης, ζητούσε από τον τότε πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Θ. να τηρηθεί και σειρά προτεραιότητας!

Είδατε οι «άριστοι» της ΝΔ;

Και για να επιβεβαιώσει την αριστεία του και ταυτόχρονα την υποκρισία του, ο κ. Καράογλου έκανε λόγο στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στις 17 Σεπτεμβρίου του 2017, για μια Ελλάδα «εθνικής αξιοπρέπειας» και «αξιοκρατίας».

Μετά λοιπόν από 26 ημέρες αφωνίας, ο κ. Καράογλου μίλησε! Μήπως απάντησε για τα «ραβασάκια» των διορισμών που υπέγραφε; Όχι!

Μας ενημέρωσε ότι κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για δήθεν «περίεργες» κατατμήσεις συμβάσεων του Ο.Α.Σ.Θ. Κατηγόρησε τη νέα Διοίκηση του Οργανισμού ότι έκανε διαγωνισμό για την προμήθεια ψυκτικού υγρού «φρέον» με βάση το νόμο 4412/16. Έχει δίκιο! Μας καταγγέλλει γιατί παραβιάσαμε αυτό που στον παλιό Ο.Α.Σ.Θ. ήταν «νόμος». Να δίνουν με απευθείας αναθέσεις όλες τις «δουλειές» και τις συμβάσεις στους ημετέρους και να μη γίνονται διαγωνισμοί. Καταγγέλλει επίσης ότι η νέα Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. προκήρυξε άλλους δύο διαγωνισμούς Τηλεματικής. Έναν για τη συντήρηση και την επισκευή των στάσεων κι έναν για το σύστημα εντός των λεωφορείων.

Άλλες δύο συμβάσεις δηλαδή, για τις οποίες έγιναν διαγωνισμοί και μάλιστα με τα μισά χρήματα απ’ όσο κόστιζαν οι απευθείας αναθέσεις σε «κολλητούς» και κομματικούς φίλους.

Και από πού διάβασε και πήρε τις πληροφορίες γι’ αυτές τις συμβάσεις ο κ. Καράογλου; Από τη Διαύγεια φυσικά στην οποία είναι αναρτημένες.

Ναι! Από τη Διαύγεια, για την οποία μερικές μέρες νωρίτερα μας κατηγορούσε ότι δεν αναρτούμε συμβάσεις και αποφάσεις. Προφανώς ο κ. Καράογλου είχε ενημέρωση από τη Διαύγεια και για τις «περίεργες» κι επιλεκτικές αναθέσεις που έκαναν οι κομματικοί του φίλοι τα προηγούμενα χρόνια (αυτό είναι αστείο για να γελάσουμε!).

Θα απευθύνουμε μερικά ερωτήματα στον κ. Καράογλου και του δίνουμε όσο χρόνο θέλει να τα απαντήσει:

  • Είχε
    δει όλα τα προηγούμενα χρόνια δημοσιευμένο κάποιον ισολογισμό από τη
    φιλική σε αυτόν πρώην Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ.;
  • Είχε
    δει καμιά σύμβαση δημοσιευμένη;
  • Δεν
    είχε καταλάβει τόσα χρόνια ότι όλες οι «δουλειές» γίνονταν με απευθείας
    αναθέσεις χωρίς διαγωνισμό, σε φίλους και «κολλητούς» με αλληλένδετα
    συμφέροντα;
  • Δεν είχε καταλάβει τίποτα για το πάρτι
    εκατομμυρίων που είχε στηθεί σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και το όργιο
    καταλήστευσης των χρημάτων του ελληνικού λαού;
  • Τώρα
    συνειδητοποίησε ότι ο στόλος των λεωφορείων είναι «γερασμένος» και
    ασυντήρητος; Το τελευταίο οκτάμηνο «γέρασαν» τα λεωφορεία;
  • Δεν
    είχε ακούσει για τους διορισμούς στον Ο.Α.Σ.Θ. με τα «ραβασάκια» των
    γαλαζοπράσινων βουλευτών; (Ο κ. Καράογλου είναι πρωταθλητής στα
    «ραβασάκια» με 74 «αιτήματα»!).
  • Δεν
    ήξερε για το όργιο των συναλλαγών με «μαύρο» χρήμα που αφορούσε τις
    αγοραπωλησίες των μετοχών του Ο.Α.Σ.Θ.;
  • Δεν
    καταλάβαινε τι ψήφιζε όλα αυτά τα χρόνια στη Βουλή επιδοτώντας με 2 δις
    και 54 εκατομμύρια ευρώ τους «άριστους» του Ο.Α.Σ.Θ.;

Επειδή είναι σίγουρο ότι ο κ. Καράογλου δεν θα απαντήσει στα παραπάνω, του ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλά «ξεμπερδέματα» στη Βουλή, όταν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει και ν ‘ ακούσει τις απαντήσεις του κ. Σπίρτζη και να απολογηθεί για τις πολιτικές ευθύνες της ΝΔ που τόσα χρόνια ψήφιζε κι επέτρεπε τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter