Όταν ο Κυριάκος κατέφυγε στον Αρκά για πικρόχολα «χρόνια πολλά» στον Τσίπρα – Καυστικό σχόλιο από κυβερνητικούς κύκλους

Όταν ο Κυριάκος κατέφυγε στον Αρκά για πικρόχολα «χρόνια πολλά» στον Τσίπρα – Καυστικό σχόλιο από κυβερνητικούς κύκλους

Έναν μάλλον άκομψο τρόπο να “ευθηχεί” στον Αλέξη Τσίπρα για τα γενέθλιά του διάλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πράγμα που δεν ξέφυγε από τον σχολιάσμο κυβερνητικών κύκλων, που δήλωσαν “Ο κ. Μητσοτάκης έχει την κατανόηση και την συμπαράστασή μας για την επιλογή του να πει τον πόνο του στον κ. Πορτοσάλτε. Μπορούμε να του προτείνουμε και αστυνομικά μυθιστορήματα για την παραλία. Μπορεί να του φανούν πιο χρήσιμα από τον Αρκά.”

Νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι σκέφτεται να στείλει για δώρο στον Αλέξη Τσίπρα για τα σημερινά του γενέθλια μια κορνίζα με γελοιογραφία του Αρκά που γράφει: «είμαι ψεύτης αλλά ορκίζομαι ότι δεν είμαι κλέφτης, με πιστεύετε;»

Σαφώς ενοχλημένος από την παρουσία του Κ. Μπακογιάννη στο 2ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την πολιτισμένη αντιπαράθεση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι πηγαίνει σε προστατευμένες φιέστες με κομματικά στελέχη και προστασία αστυνομίας.

«Όλοι θυμούνται τα ψέματα που είπε. Οι πολίτες δεν έχουν κοντή μνήμη. Οι περιοδείες του κ. Τσίπρα μόνο αναπτυξιακά συνέδρια δεν είναι. Είναι μια μεταφερόμενη κουστωδία υπουργών», ανέφερε.

Κατά τον Κ. Μητσοτάκη οι φόροι της περιόδου 2017 -22 είναι το άμεσο αποτέλεσμα του καταστροφικού πρώτου 6μηνου του 2015 ενώ εκτίμησε πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε ότι οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη, ισχυρίστηκε πως θα γίνει κάποια στιγμή εξεταστική επιτροπή σημειώνοντας πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν δρούσε μόνος του.

«Η οικονομία το ’17 δεν έφτασε ακόμα εκεί που ήταν στο τέλος του ’14. Επιβλήθηκαν δισ. πρόσθετα μέτρα. Η οικονομία δεν ανακάμπτει. Ουσιαστικές επενδύσεις δεν γίνονται» υποστήριξε, προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για την έξοδο στις αγορές χωρίς λόγο, καθώς η Ελλάδα δανείστηκε κοντά στο 5%, όταν η Πορτογαλία πολύ λιγότερο. «Αυτή η διαφορά είναι το κόστος Τσίπρα-Βαρουφάκη» είπε, ενώ συμπλήρωσε πως ο πρωθυπουργός δεν πέτυχε κανένα από τους στόχους που είχε θέσει στη διαπραγμάτευση.

«Προφανώς, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπαίνει η χώρα σε κανονικότητα, αλλά δεν εξασφαλίζει προϋποθέσεις ανάπτυξης. Θεωρώ θετικό ότι μετά από τεράστιες περιπέτειες και εσωτερικές αναζητήσεις ο λόγος του κ. Τσίπρα προτάσσει για πρώτη φορά τη σημασία ιδιωτικών επενδύσεων και ανάπτυξης που δεν είναι κρατικοδίαιτη. Το θέμα είναι αν αυτό υπηρετείται από αυτά που κάνει ο Τσίπρας», είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να λείπει αναφορά στα θέματα ασφάλειας, που αποτελεί αγαπημένο πεδίο αντιπολίτευσης τόσο του ίδιου όσο και της ΝΔ. Αναφερόμενος στην εισβολή του Ρουβίκωνα στη Βουλή είπε πως θα στείλει επιστολή στον κ. Βούτση και θα του ζητήσει γραπτές απαντήσεις, ενώ έκανε λόγο για ανοχή της κυβέρνησης στις αναρχικές ομάδες των Εξαρχείων.

Δεν έχασε δε την ευκαιρία να εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, επικρίνοντας την κυβέρνηση και για την αντιπαράθεση με τμήματα του δικαστικού μηχανισμού, χαρακτηρίζοντας «άνευ προηγουμένου» φαινόμενο την κριτική στις αποφάσεις δικαστηρίων. Τέλος, επανέφερε το αίτημα για εκλογές, ισχυριζόμενος ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter