Όταν ο Κυριάκος «μάλωσε» τον Γερμανό πρέσβη

Όταν ο Κυριάκος «μάλωσε» τον Γερμανό πρέσβη

Συνεχίζει το κρυφτούλι η ΝΔ για το Μακεδονικό. Από τη μία η «γαλάζια» ηγεσία ισχυρίζεται ότι η συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση είναι κακή, αλλά από την άλλη αποφεύγει σαν το διάολο με το λιβάνι να (μας) πει τι θα κάνει στην περίπτωση που γίνει (κούφια η ώρα που τ΄ ακούει) κυβέρνηση.

Θα την ακυρώσει ή θα την επικυρώσει; Όσο λοιπόν κρύβονται, δικαιούται κανείς να πει ότι στο μάθημα της αξιοπιστίας, παίρνουν μηδέν. Στην κουτοπονηριά, πάλι, δέκα με τόνο.

Για του λόγου το αληθές διαβάστε τι έκαναν σήμερα το απογευματάκι: Από τα υπόγεια και τα ανώγεια της Πειραιώς διέρρευσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε «αυστηρά» στον Γερμανό πρέσβη που τον επισκέφθηκε και τον ενημέρωσε ότι για το Μακεδονικό δεν σηκώνει ούτε (γερμανική) μύγα στο σπαθί του.

Σύμφωνα πάντα με αυτές τις (διασκεδαστικές) πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ «υπογράμμισε» στον πρέσβη ότι θεωρεί «επιζήμια για την Ελλάδα τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πΓΔΜ» και επανέλαβε την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην επικυρώσει τη συμφωνία αυτή, όταν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν στην ελληνική Βουλή.

Αυτό που ωστόσο δεν μας «είπαν» αυτές οι πηγές, είναι ποια ακριβώς συμφωνία δεν θα επικυρώσει η ΝΔ; Από πότε άραγε η αντιπολίτευση επικυρώνει συμφωνίες; Να την καταψηφίσει ναι. Να την επικυρώσει δεν μπορεί. Αυτή είναι δουλειά και υποχρέωση της κυβέρνησης και όσων βουλευτών από άλλα κόμματα συμφωνούν και σκέφτονται να δώσουν θετική ψήφο. Αυτά.

ΥΓ. Οι πληροφορίες ότι πίσω από τις πηγές της ΝΔ που σκάρωσαν αυτή την αστεία διαρροή κρύβεται η Μαρία Σπυράκη και ο βοηθός της στην επικοινωνία, Κ. Ζούλας, ελέγχονται ως ανακριβείς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter