Όταν ο Κυριάκος συνάντησε τα βουβάλια κι έφαγε μπουγάτσα (Photos)

Όταν ο Κυριάκος συνάντησε τα βουβάλια κι έφαγε μπουγάτσα (Photos)

Μια ευκαιρία για επαφή με τη… φύση ήταν η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη λίμνη Κερκίνη όπου συναντήθηκε με βουβαλοτρόφους της περιοχής. 

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθώ έναν πανέμορφο τόπο, την λίμνη Κερκίνη, για να έχω την ευκαιρία να συζητήσω με τους τοπικούς βουβαλοτρόφους, για τα προβλήματα, αλλά και για τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει αυτός ο ειδικός κλάδος της ελληνικής κτηνοτροφίας», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η βουβαλοτροφία είναι ένα κλάδος με πολύ σημαντικές προοπτικές και ως προς το γάλα και ως προς το κρέας. Για να μπορέσει, όμως, να αναπτυχθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, θα πρέπει να ρυθμιστούν μια σειρά από θέματα, με πρώτο και σημαντικότερο την γρήγορη απορρόφηση των σχετικών κοινοτικών πόρων. Για να στηριχθούν οι αυτόχθονες φυλές, αλλά και για να βελτιωθεί το γενετικό προφίλ των ζώων. Έτσι ώστε να έχουν στο μέλλον υψηλότερες αποδόσεις. Και βέβαια να ρυθμιστεί και το ζήτημα των τοπικών βοσκοτόπων, έτσι ώστε τα ζώα να μπορούν να βοσκούν απερίσπαστα στον φυσικό τους χώρο, στον οποίο ζουν, εδώ και πάρα πολλές γενιές», πρόσθεσε. 

Ο Κυριάκος δεν αρκέστηκε στα βουβάλια, αλλά πλησίασε και τα άλογα της περιοχής, με τα οποία και φωτογραφήθηκε.

Και επειδή, ως γνωστόν, η επαφή με τη φύση ανοίγει την όρεξη, δεν μπόρεσε να πει “όχι” σε μια (ομολογουμένως) λαχταριστή μπουγάτσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter