Όταν ο Μαρκουλάκης «συναντά» την Σπυράκη με… Σαίξπηρ (Video)

Όταν ο Μαρκουλάκης «συναντά» την Σπυράκη με… Σαίξπηρ (Video)

Τον Σαίξπηρ επιστράτευσε ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για να σχολιάσει την φονική καταστροφή στο Μάτι σε νεοδημοκρατικούς ρυθμούς και άκρως νεοφιλελεύθερους τόνους και πολεμική.

Ο ίδιος –και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε – ποτέ δεν έκρυψε τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του. Από το προεκλογικό τηλεοπτικό spot της Δράσης έως το «πιστεύω στον Κυριάκο» που δήλωσε από το βήμα του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας (βίντεο κάτω).

Και βέβαια ο κ. Μαρκουλάκης έχει κάθε δικαίωμα να έχει τις απόψεις του, αλλά μάλλον ζήλεψε τις ισοπεδωτικές ακρότητες της κυρίας Σπυράκη, του προέδρου της ΝΔ και των σημερινών ακροδεξιών μεγαλο-στελεχών της.

Άγνωστο βέβαια πώς ένας καλλιτέχνης μπορεί να «συγκατοικεί» με την ακροδεξιά του Βορίδη, τη ρητορική του Άδωνη και τους αντιεργατικούς αγώνες του Κυριάκου.

Συμβαίνουν όμως αυτά σε κάθε χώρο…

Έτσι λοιπόν ο κ. Μαρκουλάκης υιοθετώντας τα δημοσιεύματα συγκεκριμένης μερίδας του Τύπου… έγραψε στο Facebook:

“Ά, εσύ κακούργε. Καταραμένε κακούργε

Πώς μπορείς ακόμα να χαμογελάς. Να το θυμάμαι

Αυτό πρέπει να το θυμάμαι. Να έχεις σκοτώσει και να χαμογελάς. Να το γράψω στα χαρτιά μου.

Να ξέρω πως αυτό γίνεται στην Δανία

Μονάχα αυτό να ξέρω για την Δανία.”

(Άμλετ, Πρ.1 σκ. 5 | μτφ. Γ. Χειμωνάς)

Και αν για κάποιους δεν ήταν σαφές πως βρίσκεται πιο «πέρα» από τη Μαρία Σπυράκη, προσθέτει και την διευκρίνιση, απαντώντας σε τρίτο άτομο.

Ξεκινώντας πως περίμενε το «Αποτύχαμε» συνεχίζει:

« Αντ’ αυτού, η μπάλα στην εξέδρα, συζητήσεις για αυθαίρετα, γκρεμούς και μάντρες έπαρση, αλαζονεία, έλλειψη ενσυναίσθησης και στοχοποίηση των θυμάτων. Ασέβεια στους νεκρούς – μου προκαλεί εμετό. Νομίζω, αν μπορούσαν να το κρύψουν για τους νεκρούς, να μην το μάθει κανείς, θα το έκαναν. Δεν έχω τίποτε κοινό με τους ανθρώπους αυτούς, ούτε μ’ εκείνους που δεν καταλαβαίνουν. Δεν μπορώ καν να διασκεδάσω με τα στιχάκια για τον Αύγουστο στα μάτια των παιδιών. Αισθάνομαι ντροπή.»

Καλό θα ήταν βέβαια ο κ. Μαρκουλάκης να ενημερώνεται πολύπλευρα, γιατί στο σχόλιό του βλέπουμε μόνον τα fake news του «φιλικού» προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη Τύπου, όπου η Δημοκρατία θα σωθεί από την σταλινική-κομμουνιστική λαίλαπα του Τσίπρα(!!!).

Γιατί, ούτε ασέβεια στους νεκρούς βλέπουμε, ούτε προσπάθεια κουκουλώματος βλέπουμε. Αντίθετα βλέπουμε μια προσπάθεια κουκουλώματος της Νεοδημοκρατικής αυθαιρεσίας δεκαετιών… αλλά και την μικροκομματική και ανήθικη καπηλεία των θυμάτων. 

Στα σχόλια που ακολούθησαν ξεχωρίζουμε ένα, στο Twitter:

Ο Μαρκουλάκης κάνει τα ρεπά του Πρέκα

Σημείωση:

Καλό είναι να αφήσουν τον Σαίξπηρ ήσυχο, αρκετά ταλαιπωρήθηκε από κακές ερμηνείες…

Τηλεοπτικό spot Δράσης – Συνέδριο ΝΔ

«Το λέω με παρρησία: πιστεύω στον Κυριάκο. Πιστεύω ειλικρινά και το εύχομαι βαθιά πως μπορεί να δώσει το παράδειγμα σε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως κομμάτων και ιδεολογίας, πως πρέπει να γίνουμε οι ίδιοι η αλλαγή που θέλουμε να δούμε», είχε αναφέρει στην ομιλία του, στο συνέδριο της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο ίδιος που είχε κάνει το spot της Δράσης…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter