Όχι άλλο success story, μόνο ειλικρίνεια…

Όχι άλλο success story, μόνο ειλικρίνεια…

Αυτή η αντιπαράθεση είναι ανούσια, (τι λες και εξοργιστική) και αποδομεί έτι περαιτέρω το ήδη χρεοκοπημένο, στα μάτια των ψηφοφόρων, πολιτικό σύστημα.

Η μία πλευρά «πυροβολεί» με δισ., με τέταρτο μνημόνιο, με «μαγειρεμένα» νούμερα, με επιλεκτικές αναφορές και επιλεκτικές αποσιωπήσεις, με ακραία αντιΣΥΡΙΖΑ και αντικομμουνιστική ρητορική, με λυκοσυμμαχίες με τους καναλάρχες, τους τραπεζίτες και τους εκδότες της διαπλοκής και της συμφοράς, με, με, με…

Και είναι ακόμη πιο εξοργιστικό διότι ήταν εκείνη που χρεοκόπησε τη χώρα, ήταν εκείνη που έστησε το φαύλο και κομματικό κράτος, που πριμοδότησε τον κρατικοδίαιτο παρασιτικό και χωρίς καμία παραγωγική βάση καπιταλισμό, που έφερε το ΔΝΤ, που μας έβαλε στα μνημόνια, που ψήφισε δύο εξ αυτών και ένα επικαιροποιημένο, που μείωσε 12 φορές παρακαλώ τις συντάξεις, που εξαφάνισε τους μισθούς μέσω της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, που εμπνεύστηκε αυτόν τον «άθλιο» ΕΝΦΙΑ, που κατήργησε τα δώρα, που μείωσε τους μισθούς, που έκανε λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις, που ερήμωσε τη χώρα…

Η άλλη πλευρά έταξε λαγούς με πετραχήλια για να γίνει κυβέρνηση. Χόρεψε προεκλογικούς ζουρνάδες τους δανειστές για να διαπιστώσει εντός εξαμήνου ότι άλλος βαρά το ντέφι κι άλλος φορά τον χαλκά. Που ζήτησε από τον κόσμο να την κρίνει και που ο κόσμος την ξαναέφερε στην εξουσία. Και τώρα που φτάσαμε για μία ακόμη φορά στο «δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος» μιλά για συμφωνία με «μηδενικό δημοσιονομικό πρόσημο» και αντίμετρα 3 δισ. περισσότερα από τα μέτρα.

Μέγα λάθος. Πρώτον διότι η ειλικρίνεια είναι ο καλύτερος δρόμος για την κάλπη. Δεύτερον διότι 2% του ΑΕΠ μέτρα και μάλιστα το 2019 και το 2020 δεν είναι και λίγο πράγμα. Να παίρνει δηλαδή ο 25αρης 700 ευρώ το μήνα (που δεν τα παίρνει κι όλας) να σκοτώνεται όλη την ημέρα με εργασιακές σχέσεις λάστιχο και το Φθινόπωρο να του λες τώρα πλήρωσε και εφορία. Μαζί με τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, τις ασφάλειες, τα δάνεια και τα χρειώδη για να μη ξεχνιόμαστε και παραμονεύει κι ο Σκλαβενίτης!

Και στο μεσοδιάστημα να τον φουρκίζεις ακόμη περισσότερο με κάτι αντίμετρα 7,5 δισ. (που έχει ο Θεός μέχρι το 2022 και αν πιάσουμε αυτούς τους περίφημους στόχους). Να ξυπνάει δηλαδή το πρωί ο γέρος και να ρωτά τη γριά πόσο είναι το πλεόνασμα για να ξέρει αν θα πάρει τα χάπια του! Να τάζει ο 25αρης γάμο σε δύο χρόνια στην καλή του με την προϋπόθεση ότι θα πιάσουμε τους στόχους και θα ενεργοποιηθούν τα αντίμετρα. Δεν είναι ζωή αυτή. Το καλεντάρι του Σόιμπλε είναι.

Και θα μου πείτε «μα δεν υπάρχει κι άλλος δρόμος. Αν πούμε ‘‘όχι’’ αυτοί δεν το έχουν σε τίποτε να μας κάνουν Βενεζουέλα». Σωστά κι αυτό από μόνο του είναι μια ακόμη μαυρίλα.

Και τι πρέπει να κάνει δηλαδή η σημερινή κυβέρνηση; Να πει τα πράγματα ως έχουν. Σε τελική ανάλυση ας αφήσουν τον πρωθυπουργό να μιλήσει με ειλικρίνεια. Αυτός διαθέτει το επικοινωνιακό χάρισμα και γνωρίζει και καλύτερα απ’ όλους το παρασκήνιο των μέτρων. Ας το εκμεταλλευτούν πριν να είναι αργά.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter