Όχι από τον Άρειο Πάγο στην έκδοση στη Μάλτα της Μαρίας Εφίμοβα

Όχι από τον Άρειο Πάγο στην έκδοση στη Μάλτα της Μαρίας Εφίμοβα

Πρόκειται για την 36χρονη Ρωσίδα που υπήρξε πληροφοριοδότρια της δολοφονηθείσας Μαλτέζας δημοσιογράφου ,Δάφνης Γκαρουάνα Γκαλίθια.

Η Ρωσίδα ήταν αυτή που είχε αποκαλύψει ότι μαλτέζικη τράπεζα διευκόλυνε τις ύποπτες συναλλαγές της Ergant Inc., μιας παναμέζικης επιχείρησης που ανήκε στη σύζυγο του πρωθυπουργού της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ.

Το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε την μη έκδοση της 36χρονης εξετάζοντας την έφεση που είχε ασκήσει εισαγγελέας εφετών κατά της απόφασης με την οποία το Συμβούλιο Εφετών Αθήνάς απέρριψε πριν δύο μήνες τα δύο αιτήματα έκδοσης στη Μάλτα της πρώην τραπεζικής υπαλλήλου της Pilatus Bank.

Το Εφετείο είχε κρίνει ότι τα ευρωπαϊκά εντάλματα εναντίον της Γεφίμοβα εν μέρει ασαφή, αόριστα και παράτυπα, ενώ είχε δεχτεί και την άποψη της εισαγγελέως της έδρας ότι τα αποδιδόμενα εγκλήματα ως ήσσονος σημασίας και για αυτό το λόγο δεν δικαιολογούν την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων.

Η ίδια η εκζητούμενη, η οποία είχε παραδοθεί οικειοθελώς στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος στις 18 Μαρτίου, είχε τονίσει ότι στη Μάλτα κινδυνεύει η ζωή της και πως δεν μπορεί να έχει δίκαιη δίκη, καθώς έχει κατηγορήσει στελέχη της κυβέρνησης και της αστυνομίας. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter