Οχι στην άρση ασυλίας Πολάκη για τις καταγγελίες εναντίον του Αδωνη – Νέες αποκαλύψεις προανήγγειλε ο αν.υπουργός Υγείας

Οχι στην άρση ασυλίας Πολάκη για τις καταγγελίες εναντίον του Αδωνη – Νέες αποκαλύψεις προανήγγειλε ο αν.υπουργός Υγείας

Όχι στην άρση ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, για την πολιτική κόντρα με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Στην συνεδρίαση επικράτησε ένταση, με τον Παύλο Πολάκη να δηλώνει ότι αντιπρόεδρος της Ν.Δ πιάστηκε «με την γίδα στην πλάτη» ενώ προανήγγειλε και νέες καταγγελίες.

Στην επίμαχη συνεδρίαση της Βουλης, ο Παύλος Πολάκης είχε καταγγείλλει τον Αδωνι Γεωργιάδη, για τους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ μέ «ραβασάκια» και σημειώματα ακόμη και της συζύγου του.

«Αυτά εδώ μπροστά σε αυτά που έρχονται είναι ψιλικοκό» τόνισε πάντως από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» και «δεν θα κάτσω κατηγορούμενος ενώ είμαι ο κατήγορος. Θα καθαρίσω τη σαπίλα στην Υγεία». Μάλιστα όπως αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν να πάω εγώ στα δικαστήρια επειδή τον έπιασα με την αίγα στην πλάτη;»

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίχθηκε ότι πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμιση αφού αυτό ειναι άλλωστε το περιεχόμενο της μήνυσης του Α.Γεωργιάδη.

Η εισήγηση όμως του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλης για το θέμα – σύμφωνα με πληροφορίες- αναφέρεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών αφού ο Π.Πολάκης έχει την υπουργική ιδιότητα. Υποστηρίζει ουσιαστικά ότι οποιαδήποτε κατηγορία από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οφείλει να στοιχειοθετείται. Επίσης να κινηθεί η σχετική διαδικασία που απαιτεί τις υπογραφές 30 βουλευτών. Υπέρ της θέσης αυτής τάχθηκαν όλα τα κόμματα της Βουλής, με εξαίρεση την Νέα Δημοκρατία.

Στην ίδια συνεδρίαση απορρίφθηκε και η πρόταση για άρση ασυλίας της Ε.Αυλωνίτου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με το σκεπτικό ότι αποτελεί πολιτική δίωξη η μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον της διευθυντής του ΟΑΚΑ για επεισόδιο που έγινε το 2012.​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter