«Όχι» του ΥΠΟΙΚ σε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίες

«Όχι» του ΥΠΟΙΚ σε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίες

Λίγες μόνο ώρες πέρασαν από τις πρωινές δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και είχαμε την πρώτη διάψευση από το Υπουργείο Οικονομικών, βάζοντας τουλάχιστον «στον πάγο» τις σκέψεις για να προσαρμοστούν τα τέλη ανάλογα με την αξία του οχήματος αλλά και τις εκπομπές ρύπων.

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα για το υπουργείο Οικονομικών. Τέτοιου είδους αλλαγές θα γίνουν όταν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, γιατί δεν μπορούν να διορθωθούν αδικίες και στρεβλώσεις για κάποιες κατηγορίες οχημάτων, χωρίς να επιβαρυνθούν άλλες κατηγορίες» δήλωναν χαρακτηριστικά πηγές του ΥΠΟΙΚ. Σημειωτέον, ότι πρώτο το documentonews.gr από την περασμένη Παρασκευή είχε γράψει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας

Συγκεκριμένα, στις 4/5 έγραφε το documentonews.gr ότι, «μπορεί πλέον το υπουργείο Οικονομικών να δίνει τη δυνατότητα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα κι αυτό για να επανακυκλοφορήσουν τα ακινητοποιημένα Ι.Χ. αυτοκίνητα από την αδυναμία των ιδιοκτητών τους να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη, αλλά η κυβέρνηση δεν θα διακυβεύσει την εισπραξιμότητα του 1,2 δις. ευρώ που είναι τα κρατικά έσοδα από τα τέλη. Τα σενάρια περί επανυπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, με βάση την παλαιότητα του οχήματος, το αν είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ή παλιό και ρυπογόνο, φαίνεται ότι μπαίνουν οριστικά στο συρτάρι από πλευράς ηγεσίας υπουργείου Οικονομικών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter