Ουάσιγκτον: Τρεις οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου (Photos/Videos)

Ουάσιγκτον: Τρεις οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου (Photos/Videos)

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα, όταν σχεδόν όλα τα βαγόνια ενός επιβατικού συρμού με 77 επιβάτες εκτροχιάστηκαν καθώς περνούσε μια ανισόπεδη διάβαση και πολλά κατέληξαν στον αυτοκινητόδρομο από κάτω στο βορειοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ, κατά τον απολογισμό που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η αστυνομία της Πολιτείας της Ουάσινγκτον.

«Μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν τρία θύματα σε αυτό το στάδιο», μετά τον εκτροχιασμό του συρμού που εκτελούσε το δρομολόγιο 501 από το Σιάτλ στο Πόρτλαντ, χρησιμοποιώντας νέες σιδηροτροχιές για πρώτη φορά, ανέφερε η Μπρουκ Μπόβα, εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας της Ουάσινγκτον, διευκρινίζοντας ότι «περίπου 100» άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα, αμερικανικά ΜΜΕ είχαν κάνει λόγο για έξι νεκρούς, έναν αριθμό που οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν.

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter από το υπουργείο Μεταφορών της Ουάσιγκτον δείχνει μια αμαξοστοιχία να έχει πέσει από μια γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο.

Με ανάρτηση του στο twitter ο σερίφης τόνισε ότι αρκετοί από τους οδηγούς των αυτοκινήτων όπου ταξίδευαν στον αυτοκινητόδρομο τραυματίστηκαν, αλλά δεν σκοτώθηκαν όταν το τρένο έπεσε από την γέφυρα.

Ο εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε στο Dupont της πολιτείας της Ουάσινγτον, στις ΗΠΑ. Βαγόνια της αμαξοστοιχίας που κατέφθανε από την Tacoma έπεσαν από γέφυρα σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο.

«Είχαμε μόλις διέλθει από την πόλη Ντίποντ και πιστεύω ότι ετοιμαζόμασταν να περάσουμε από μια στροφή» περιέγραψε ο Κρις Κάρνες στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KIRO-TV.

«Ξαφνικά ακούσαμε έναν οξύ ήχο, νιώσαμε ότι πέφταμε από έναν λόφο. Κατόπιν πεταχτήκαμε από τις θέσεις μας, τα παράθυρα έσπασαν, τα πάντα ακινητοποιήθηκαν, νερό έτρεχε από το τρένο και ο κόσμος ούρλιαζε».

«Οι ράγες στο σιδηροδρομικό δίκτυο είχαν εκσυγχρονιστεί για να μπορούν να υποστηρίξουν τις μεγάλες ταχύτητες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το δυστύχημα συνέβη σε απόσταση περίπου 21 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας της πολιτείας και στην ίδια απόσταση από το νότιο τμήμα της στρατιωτικής βάσης McChord.

«Βρισκόμαστε ακριβώς νότια της στρατιωτικής βάσης» περιέγραψε στο CNN ένας οδηγός που βρισκόταν στον δρόμο όταν συνέβη το δυστύχημα. «Πολλοί βγήκαν από τα οχήματά τους και έσπευσαν να βοηθήσουν (…)» εξήγησε.

https://twitter.com/linglingmz3/status/942792751212511232

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter