Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης ο Λουκάς Παπαδήμος – Βίντεο-ντοκουμέντα μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητό του

Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης ο Λουκάς Παπαδήμος – Βίντεο-ντοκουμέντα μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητό του

Παγιδευμένος φάκελος εξερράγη το απόγευμα στο αυτοκίνητο του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου,προκαλώντας τον τραυματισμό τόσο του ίδιου, όσο και του οδηγού και του άνδρα της συνοδείας του.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός, καθώς και ο οδηγός του αυτοκινήτου και ο άντρας της συνοδείας του που επέβαιναν στο θωρακισμένο όχημα.

Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο φάκελο που άνοιξε ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος καθόταν στην πίσω θέση, εν κινήσει. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μέσα στον φάκελο υπήρχε ένα βιβλίο, όπου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός. Μάλιστα, ένας από τους συνοδούς του πρώην πρωθυπουργού ανέφερε πως όλη η αλληλογραφία του περνά από ακτίνες Χ, όπως και ο επίμαχος φάκελος, χωρίς όμως να υπάρξει ένδειξη για κάτι ανησυχητικό.

Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο ήταν θωρακισμένο προκάλεσε «απορρόφηση» της έκρηξης, η οποία δεν «οδηγήθηκε» έξω.

Μάλιστα, ένας από τους συνοδούς του πρώην πρωθυπουργού ανέφερε πως όλη η αλληλογραφία του περνά από ακτίνες Χ, όπως και ο επίμαχος φάκελος, χωρίς όμως να υπάρξει ένδειξη για κάτι ανησυχητικό.

Ως αποστολέας του φακέλου εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες η “Ακαδημία Αθηνών”, ενώ το δέμα έφτασε στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου ο κ. Παπαδήμος διατηρεί γραφείο ως πρώην διοικητής της.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές καθώς η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει το ενδεχόμενο η σημερινή τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμου να μην είναι άσχετη με τα «τρομοπακέτα» που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον κ. Σόιμπλε, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Την ευθύνη γι’ αυτούς τους παγιδευμένους φακέλους είχε αναλάβει με κείμενο η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν από πού παρέλαβε ο κ. Παπαδήμος την αλληλογραφία, μέσα στην οποία ήταν ο παγιδευμένος φάκελος, που εξερράγη στα χέρια του, προκειμένου να ακολουθήσουν την πορεία του μέχρι τον προορισμό του, για να διευκρινίσουν πώς έφτασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού. Τις λεπτομέρειες πάντως θα δώσει ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος όταν μπορέσει να δώσει κατάθεση.

Παράλληλα, οι γιατροί του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” εξέδωσαν ιατρικό ανακοινωθέν στο οποίο ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού δεν εμπνέει ανησυχία.

Το ανακοινωθέν αναφέρει:

«Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».

Μετά την παροχή των Πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο.

Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται.

Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους».

Καταδίκη της επίθεσης από τον Αλέξη Τσίπρα:

«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός. 

Την επίθεση καταδίκασε σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης:

https://www.youtube.com/watch?v=UuyF_tsKz2s

Στιγμιότυπα από το σημείο της έκρηξης, λίγα λεπτά μετά, ανέβασε και χρήστης του Facebook.

https://www.facebook.com/sifi.xilioudakis.7/videos/vb.100015039222297/216240522220587/?type=2&theater

Posted by Sifi Xilioudakis on Donnerstag, 25. Mai 2017

https://www.facebook.com/sifi.xilioudakis.7/videos/vb.100015039222297/216239598887346/?type=2&theater

Posted by Sifi Xilioudakis on Donnerstag, 25. Mai 2017

https://www.facebook.com/sifi.xilioudakis.7/videos/vb.100015039222297/216232905554682/?type=2&theater

Posted by Sifi Xilioudakis on Donnerstag, 25. Mai 2017

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter