Θύμα ξυλοδαρμού ο προϊστάμενος Πολεοδομίας της Σαντορίνης – Τι λέει ο Δήμαρχος

Θύμα ξυλοδαρμού ο προϊστάμενος Πολεοδομίας της Σαντορίνης – Τι λέει ο Δήμαρχος

«Τραμπούκικη επίθεση στoν προϊστάμενο της Πολεοδομίας Σαντορίνης» καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένος, Νίκος Μανιός και Αντώνης Συρίγος, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνουν σε επτά συναρμόδιους υπουργούς.

Όπως αναφέρουν, η επίθεση εκδηλώθηκε χθες, Δευτέρα 16 Ιουλίου, «με τη μαφιόζικη εισβολή και τη γρονθοκόπιση του προϊσταμένου της Πολεοδομίας του Δήμου Θήρας» και «πέραν από την αυτονόητη καταδίκη και την ανάγκη άμεσης εξιχνίασης και σύλληψης των δραστών, εγείρει τεράστια ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν τα οργανωμένα συμφέροντα που λυμαίνονται το νησί».

Οι βουλευτές που κατέθεσαν την ερώτηση στη Βουλή, σημειώνουν ότι επί πολλά χρόνια ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας επιδιώκει σχεδόν μόνος, με τη συνδρομή ελάχιστων συμβασιούχων μηχανικών, να φέρει σε πέρας ένα τεράστιο έργο σε πέντε νησιά της Περιφερειακής Ενότητας και στην ίδια τη Σαντορίνη. Ζητούν, λοιπόν, να ενημερωθούν πότε θα προχωρήσουν οι σχεδιασμένες και αποφασισμένες επιτόπιες προσλήψεις τόσο στην Υπηρεσία Δόμησης, όσο και στους άλλους κρίσιμους τομείς της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας, έτσι ώστε η διεκπεραίωση και η προώθηση των τοπικών υποθέσεων να διενεργείται γρήγορα και αποτελεσματικά.

Θέση για το συμβάν πήρε και ο δήμαρχος του νησιού, Αναστάσιος Ζώρζος. Ο κ. Ζώρζος κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη επίθεση σχετίζεται με την έκδοση άδειας σε οικοδομή της περιοχής, ενώ στο παρελθόν, άλλα πρόσωπα είχαν επισκεφθεί για λογαριασμό της ίδιας οικοδομής την Πολεοδομία και είχαν απειλήσει τον ίδιο υπάλληλο.

Σύμφωνα με το aigaio365.gr, δύο άγνωστοι, εύσωμοι άντρες μπήκαν στην Υπηρεσία Δόμησης Θήρας (ΥΔΟΜ), γύρω στις 10:30 το πρωί, αναζητώντας τον προϊστάμενο της υπηρεσίας και ρωτώντας «Ποιος είναι ο Παπαδόπουλος». Όταν ο προϊστάμενος απάντησε καταφατικά τον ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν βίαια, απαιτώντας να επαναλάβει τρεις φορές ότι δεν θα ξανασχοληθεί με την οικοδομική άδεια συγκεκριμένου επιχειρηματία. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας τον χώρο της υπηρεσίας άνω κάτω.

Αμέσως ενημερώθηκε η Δημοτική Αρχή η οποία μετέβη στην ΥΔΟΜ και διακόμισε τον τραυματισμένο υπάλληλο στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας όπου και του έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

Ο Δήμος Θήρας δηλώνει κατηγορηματικά ότι σκοτεινά συμφέροντα δεν πρόκειται να τον εκτρέψουν από την προσπάθεια που κάνει για να επικρατεί η έννομη τάξη στο νησί μας.

Παράλληλα, καλεί την Πολιτεία, για μία ακόμη φορά, να στελεχώσει τις δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες οι οποίες είναι δραματικά υποστελεχωμένες. Αίτημα που έχει επανειλημμένως γνωστοποιηθεί στα αρμόδια υπουργεία.

Κλειστή θα παραμείνει για μία εβδομάδα η Υπηρεσία Δόμησης Θήρας λόγω του τραυματισμού του προϊστάμενου και φθορών σε υπολογιστές και φωτοτυπικό.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Θήρας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Όχι στην τρομοκράτηση των δημοσίων λειτουργών

Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπουκική επίθεση που έγινε εναντίον του προϊσταμένου της Πολεοδομίας Θήρας Ελευθερίου Παπαδόπουλου και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ίδιο και σε όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση του νησιού.

Η εγκληματική αυτή ενέργεια καταδεικνύει εμφανέστατα την ανεξέλεγκτη δράση των οικονομικών συμφερόντων, που με μοναδικό κίνητρο το κέρδος, δεν διστάζουν όχι μόνο να καταστρέφουν παντοιοτρόπως το νησί μας, αλλά να απειλούν ακόμα και την ζωή όσων τους αντιστέκονται.

Τέλος καλούμε τους πολίτες της Σαντορίνης να υπερασπιστούν αξίες και δικαιώματα, πού κατακτήθηκαν με θυσίες, ενάντια σε τέτοιου τύπου «μαφιόζικες επιθέσεις» και πρακτικές.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter