Οξύνεται η διαμάχη ΗΠΑ – Ρωσίας με φόντο τις καταγγελίες περί κυβερνοεπιθέσεων

Οξύνεται η διαμάχη ΗΠΑ – Ρωσίας με φόντο τις καταγγελίες περί κυβερνοεπιθέσεων

Δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών εκτιμούν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενεπλάκη προσωπικά στις κυβερνοεπιθέσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ. όπως μετέδωσε το βράδυ το της Τετάρτης αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ο Πούτιν φέρεται να έδωσε ο ίδιος οδηγίες για τον τρόπο που οι Ρώσοι θα διεισδύσουν και θα εκμεταλλευτούν τα μέιλ των Δημοκρατικών μετά τις κυβερνοεπιθέσεις, ανέφερε το NBC, επικαλούμενο δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Η CIA σε μυστική της έκθεση που αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Washington Post ανέφερε ότι η Ρωσία επενέβη μέσω κυβερνοεπιθέσεων στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ με στόχο να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να στοχεύει στην παρεμπόδιση της διεξαγωγής των εκλογών. Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, με τη σειρά του, αρνείται κάτι τέτοιο κατηγορηματικά.

Σύμφωνα με το NBC, ο Πούτιν δεν συγχώρησε ποτέ την Κλίντον, η οποία όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών είχε εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με τη διαφάνεια των εκλογών στη Ρωσία το 2011. Μάλιστα την είχε κατηγορήσει ότι ενθάρρυνε τους διαδηλωτές να βγουν στους δρόμους.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών Πληροφοριών τόνισαν στο NBC ότι αρχικά ο Πούτιν επενέβη για να εκδικηθεί την Κλίντον, αλλά στη συνέχεια θέλησε να δείξει στη διεθνή κοινότητα τις αδυναμίες της αμερικανικής πολιτικής και «να διχάσει κρίσιμους συμμάχους των ΗΠΑ δίνοντας τους την εντύπωση ότι δεν μπορούν πλέον να βασίζονται ότι οι ΗΠΑ θα είναι ένας αξιόπιστος παγκόσμιος ηγέτης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter