Παγκόσμιο μποϊκοταζ στο Facebook μέσω …Facebook – Διαμαρτυρία για την κλοπή προσωπικών δεδομένων.

Παγκόσμιο μποϊκοταζ στο Facebook μέσω …Facebook – Διαμαρτυρία για την κλοπή προσωπικών δεδομένων.

Ένα εντελώς διαφορετικό “event” έχει δημιουργηθεί στο Facebook. Καλεί τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων της εταιρείας που διαχειρίζεται  Messenger, WhatsApp και Instagram, σε αποχή την Τετάρτη 11 Απριλίου.

Σε 24ωρο μποϋκοτάζ στο Facebook και τις πλατφόρμες που σχετίζονται με αυτό, προχωρούν χρήστες των Social Media την Τετάρτη 11 Απριλίου.

Αφορμή για το 24ωρο μποϋκοτάζ στάθηκαν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica με την χρήση των προσωπικών δεδομένων χρηστών για πολιτικούς σκοπούς.

Η κίνηση θα πραγματοποηθεί την Τετάρτη, οπότε και είναι προγραμματισμένη η κατάθεση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο αμερικανικό Κονγκρέσο όπου θα δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα ζητήματα ασφαλείας που προέκυψαν.

Η διεθνής ομάδα που οργανώνει το μποϋκοτάζ ζητά από τους χρήστες να μην χρησιμοποιήσουν την Τετάρτη τόσο το facebook όσο και τις πλατφόρμες και εφαρμογές του, δηλαδή το Messenger, το WhatsApp και το Instagram, για 24 ώρες.

Οι διοργανωτές δια της αποχής ελπίζουν να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στον ιδρυτή του Facabook ώστε να σταματήσει τα “παιχνιδια” με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. 

Όσοι θέλουν να ενημερωθούν για το Operation Faceblock, μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση www.facebookblackout.org και το event στο Facebook. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter