«Παιχνίδια» στο ΤΧΣ για τον νέο CEO της Πειραιώς;

«Παιχνίδια» στο ΤΧΣ για τον νέο CEO της Πειραιώς;

Περίεργα «παιχνίδια» φαίνεται πως παίζονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής του νέου διευθύνοντος συμβούλου. Σημαντικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Ερίκ Τουρέ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ, η σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναμένεται να είναι επεισοδιακή. Αυτό, όπως αναφέρει η Εφημερίδα, σχετίζεται με τις πράξεις του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Ερίκ Τουρέ αναφορικά με την επιλογή του Χρήστου Μεγάλου για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου CEO στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, σε αντίθεση με το παρελθόν, η πρόταση του ΤΧΣ για την προεδρία της Εθνικής και για τον CEO στην Πειραιώς – ανεξάρτητα αν έγινε σεβαστή από τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών – ήταν αποτέλεσμα απόφασης του Γενικού Συμβουλίου. Αυτή τη φορά όμως ο Ερίκ Τουρέ αποφάσισε μόνος του αιφνιδιάζοντας το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου.

Μάλιστα, ο Γάλλος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ φαίνεται πως αγνόησε και την εντολή του προέδρου του Ταμείου, Γιώργου Μιχελή, να ζητήσει αναβολή του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο έγινε μάλλον αιφνιδιαστικά, εν τω μέσω της νυκτός, επικυρώνοντας την πρόταση του nomination committee της τράπεζες για τη θέση του CEO.

Αυτό συνιστά παραβίαση των κανονισμών και εκτιμάται ότι θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.

Τα «πεταμένα» βιογραφικά

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει διασταυρωθεί, πληροφορίες αναφέρουν πως στην προηγούμενη προκήρυξη, που κάποιοι οδήγησαν σκόπιμα σε ναυάγιο, είχαν κατατεθεί τουλάχιστον 3-5 πολύ αξιόλογα βιογραφικά από Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, αλλά η επιτροπή επιλογής (selection panel) του ΤΧΣ τα “πέταξε” στο καλάθι των αχρήστων.

Στην τελευταία προκήρυξη, κατατέθηκαν περίπου 50 βιογραφικά με την επιτροπή επιλογής να έχει καταλήξει σε μια λίστα 10-15 ατόμων.Όπως όμως αναφέρει η ΕΦΣΥΝ, αν τα βιογραφικά που είχαν κατατεθεί στην προηγούμενη προκήρυξη συγκριθούν με κάποια που έχουν συμπεριληφθεί στην τελική λίστας επιλογής ίσως η επιτροπή επιλογής να βρεθεί εκτεθειμένη.

Τέλος, όπως έχει γραφτεί σε διάφορα ρεπορτάζ το τελευταίο διάστημα, το ύψος των χρηματικών απολαβών του νέου διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ φαίνεται πως θα κυμανθεί από 180.000 έως 270.000 ευρώ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter