Πακιστάν: 17 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

Πακιστάν: 17 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

Επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας με στόχο την αυτοκινητοπομπή του αναπληρωτή προέδρου της Γερουσίας του Πακιστάν, σκόρπισε την Παρασκευή, το θάνατο στην ασταθή επαρχία Μπαλουτσιστάν.

Από την τεράστια έκρηξη στην πόλη Μάστουνγκ, 50 χλιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της επαρχίας Κουέτα, τουλάχιστον 107 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο γερουσιαστής Αμπντούλ Γάφουρ Χαϊντέρι, αναπληρωτής πρόεδρος της άνω βουλής του κοινοβουλίου του Πακιστάν, που έχει υποστεί μόνο ελαφρά τραύματα, δήλωσε μετά την έκρηξη, πως πιστεύει ότι στόχος ήταν εκείνος. «Η αυτοκινητοπομπή μου κατευθυνόταν προς τη Μάστουνγκ και σημειώθηκε μια έκρηξη. Υπάρχουν πολλά θύματα, καθώς στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν πολλοί άνθρωποι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της Μάστουνγκ, τον Γαζάνφαρ Άλι Σαχ, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε, όταν πέρασε μπροστά του η αυτοκινητοπομπή, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων, μεταξύ αυτών και του οδηγού του Χαϊντέρι.

Αυτονομιστές αντάρτες στο Μπαλουτσιτσάν έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία εναντίον της κεντρικής κυβέρνησης, εδώ και δεκαετίες, ζητώντας να λαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος των κερδών από τους πλούσιους πόρους της επαρχίας.

Στην επαρχία αυτή, που συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν, δρουν επίσης οι Ταλιμπάν και άλλοι ισλαμιστές αντάρτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter