Πακιστάν: Βομβιστική επίθεση με τέσσερις νεκρούς σε δικαστήριο

Πακιστάν: Βομβιστική επίθεση με τέσσερις νεκρούς σε δικαστήριο

Βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι, κοντά σε δικαστήριο, στην πόλη Τσαρσάντα, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με την τοπική τηλεόραση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και αρκετοί τραυματίες από την έκρηξη.

Εκπρόσωπος του πακιστανικού σκέλους των Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σε μήνυμά τους προς τα ΜΜΕ. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι υπάρχουν πολλά πτώματα στο σημείο της έκρηξης. Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Σοχάιλ Καλίντ είπε ότι τουλάχιστον ένας από τους βομβιστές ανατινάχτηκε κι ένας άλλος άνοιξε πυρ στην κεντρική είσοδο του δικαστηρίου, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν το indiatoday και το indianexpress, σημειώθηκαν δυο διαδοχικές εκρήξεις έξω από το δικαστήριο στην πόλη Τσαρσάντα, 30 περίπου χιλιόμετρα μακριά από την Πεσαβάρ. Οι βομβιστές άνοιξαν πυρ και φέρεται να πέταξαν και χειροβομβίδες. Μια από τις εκρήξεις λέγεται πως ήταν επίθεση αυτοκτονίας. Ένας από τους δράστες, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ανατινάχθηκε όταν δέχτηκε πυρά αστυνομικών δυνάμεων. Αξιωματούχος της πακιστανικής αστυνομίας αναφέρει πως ένας ή δύο ένοπλοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο του δικαστηρίου, αλλά εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο δεκαήμερο, σε μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις. Μια παρόμοια επίθεση είχε σημειωθεί το Μάρτιο του 2016. Ως αποτέλεσμα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άτομα και τραυματίστηκαν περισσότερα από 20.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter