Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε επίθεση σε λαχαναγορά

Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε επίθεση σε λαχαναγορά

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 47 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε μια γεμάτη λαχαναγορά σε ένα κυρίως σιιτικό τομέα της περιοχή των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια γεμάτη λαχαναγορά στην Παρατσινάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Κούραμ που βρίσκεται στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσε ο Σαΐντ Χουσάιν Τούρι μέλος της Εθνοσυνέλευσης της επαρχίας.

«Έχουμε λάβει 21 πτώματα των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την επίθεση», είπε ο Τούρι, προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιηθεί ομαδική κηδεία και διαδήλωση για την επίθεση. Εξάλλου επεσήμανε ότι ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα. Ο Τούρι και ένας άλλος αξιωματούχος της Παρατσινάρ, ο Ικραμουλά Χαν, δήλωσαν ότι ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα καφάσι με ντομάτες και πυροδοτήθηκε σήμερα το πρωί.

Ένας άλλος τοπικός αξιωματούχος όμως επεσήμανε ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας ευθύνεται για την επίθεση.

Η επαρχία Κούραμ, μία από τις επτά ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, είναι θέατρο συγκρούσεων μεταξύ σουνιτών και σιιτών, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 20% των 200 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.

Επίσης στην περιοχή δρουν και οι Ταλιμπάν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter