Πακιστάν: Η «κρυμμένη» τρανς κοινότητα γιορτάζει (την ταυτότητά της) (Photos)

Πακιστάν: Η «κρυμμένη» τρανς κοινότητα γιορτάζει (την ταυτότητά της) (Photos)

Η διεμφυλική κοινότητα του Πακιστάν είναι μία από τις εμβληματικότερες του κόσμου: Αριθμοί -με επίσημα στοιχεία- πάνω από 500.000 μέλη. έχει μία μακρά και γεμάτη κακουχίες ιστορία και μόλις πριν 2 χρόνια αναγνωρίστηκε επίσημα από το κράτος του Πακιστάν ως κάτι που… υπάρχει!

Βεβαίως και αυτή η αναγνώριση δεν άλλαξε ριζικά τη ζωή των τρανς γυναικών της χώρας. Εξακολουθούν να εκδιώχνονται από τα σπίτια τους, να καταδιώκονται εκδικητικά από τους συγγενείς τους, να δολοφονούνται, να καταφεύγουν στην επαιτεία΄ή την πορνεία για να επιβιώσουν. Δηλαδή ό,τι συνέβαινε πριν μερικές μόλις δεκαετίες στην “πολιτισμένη” Δύση.

Ωστόσο, πλέον μπορούν -νομικά- να “ανοίγονται” περισσότερο στην υπόλοιπη πακιστανική κοινωνία. Ο Indpendent μπήκε σε ένα πάρτυ γενεθλίων στην Πεσαβάρ που είχε τα πάντα. Εορτάζουσες, καλεσμένους, τούρτα, χορό. Αστυνομικούς να φρουρούν την είσοδο…

 Ωστόσο, σημειώνεται το εξής: Το συγκεκριμένο πάρτυ ήταν το πρώτο εδώ και 10 χρόνια. Η αστυνομία συνήθως αρνείται την άδεια για τέτοιες εκδηλώσεις. Όμως πέρυσι, ένα φρικτό έγκλημα φαίνεται πως μετατόπισε κάπως την κατάσταση: Μέλος της διεμφυλικής κοινότητας πέθανε έπειτα από 6 σφαίρες κι αφού της αρνήθηκαν τη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Πεσαβάρ.

Έκτοτε, ξεκίνησε να απλώνεται μία διαφορετική, λιγότερο σκληρή, ματιά πάνω στην διεμφυλική κοινότητα.

Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες από την γιορτή:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter