Παλαιό Φάληρο: Βανδάλισαν το γλυπτό της εισόδου – Έκοψαν και τα καλώδια του τραμ!

Παλαιό Φάληρο: Βανδάλισαν το γλυπτό της εισόδου – Έκοψαν και τα καλώδια του τραμ!

Λευκή μπογιά πέταξαν άγνωστοι στο γλυπτό «Phylax», του Κωστή Γεωργίου, το οποίο είχε τοποθετηθεί, μετά από δωρεά εφοπλιστή, στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου.

Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα, άγνωστοι προσπάθησαν να κόψουν τα καλώδια φωτισμού του αγάλματος, αλλά έκοψαν, κατά λάθος προφανώς, τα καλώδια… ηλεκτροδότησης του τραμ, διακόπτοντας και τη συγκοινωνία!

Η τοποθέτηση του γλυπτού είχε προκαλέσει από την αρχή αντιδράσεις, με πολλούς από τους «διαφωνούντες» να κάνουν λόγο για… σατανιστικά στοιχεία, μαύρη μαγεία και προσβολή των χριστιανικών ηθών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, τονίζει ότι «κάποιοι μπερδεύουν την ελληνική μυθολογία με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ με τη ρομφαία, και πιστεύουν ότι αυτός θα έπρεπε να είναι ο φύλακας της πόλης μας. Πρόκειται για γραφικές αντιδράσεις. Η τέχνη, όμως, είναι υποκειμενική και σε κάθε περίπτωση δεν έχει όρια. Το γλυπτό δεν έχει καμία σχέση με τη χριστιανική πίστη. Πρόκειται για μία καλλιτεχνική προσέγγιση του Τάλου, του μυθικού προστάτη της Κρήτης. Ο καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από τη μυθολογία και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Όσον αφορά στη συλλογή υπογραφών, δεν σημαίνει ότι θα αποσύρουμε το άγαλμα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter