Παμμακεδονικές Ενώσεις απειλούν με ισόβια ή θάνατο όποιον συναινέσει σε σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια

Παμμακεδονικές Ενώσεις απειλούν με ισόβια ή θάνατο όποιον συναινέσει σε σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια

«Σας ενημερώνουμε ότι διαπράττετε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας που προβλέπονται στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα 134 και 138 και που τιμωρούνται το μεν πρώτο με ισόβια κάθειρξη, το δε δεύτερο με θάνατο».

Ένα πρωτοφανές εξώδικο έφτασε σε βουλευτές από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις των Γιαννιτσών, του Καναδά, της Νοτίου Αφρικής και της Αυστραλίας. Σύμφωνα με όσα αναγράφονται, οι Ενώσεις απειλούν τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας πως αν δεν διεξαχθεί δημοψήφισμα για το «Μακεδονικό» και το όνομα της Μακεδονίας εμπεριέχεται στη σύνθετη ονομασία που θα προκύψει για τα Σκόπια, τότε οι βουλευτές διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τα οποία τιμωρούνται με ισόβια και θάνατο αντίστοιχα.

Χαρακτηρίζουν «αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική» την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στη γείτονα, ενώ προτρέπουν τους βουλευτές, που θα εκφράσουν ματαίως την πρόταση στον πρωθυπουργό για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, να παραιτηθούν της βουλευτικής τους ιδιότητας, αφού πρώτα έχουν ανεξαρτητοποιηθεί προκειμένου να μην μπορούν να αναπληρωθούν.

Στο εξώδικο εμπεριέχεται και μία επιστολή 371 επιστημόνων που είχε συνταχθεί και προωθηθεί το 2009 στον Μπάρακ Ομπάμα για το επίμαχο θέμα. Το συμπέρασμα που εξάγουν τα μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων από την εν λόγω επιστολή είναι πως «η εκχώρηση της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας εκ μέρους της Ελλάδας στο κράτος των Σκοπίων, συνιστά εκχώρηση των εδαφών της Μακεδονίας». Εξ ου και διατυπώνουν την πρόταση το δημοψήφισμα να θέτει το εξής ερώτημα: «Να συμπεριλαμβάνεται το όνομα Μακεδονία στην ονομασία της χώρας των Σκοπίων; ΝΑΙ – ΟΧΙ».

Οι τέσσερις Ενώσεις καταλήγουν προειδοποιώντας πως αν τα παραπάνω δεν υιοθετηθούν, τότε: «Διαπράττετε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας που προβλέπονται στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα 134 και 138 και που τιμωρούνται το μεν πρώτο με ισόβια κάθειρξη, το δε δεύτερο με θάνατο».

«Κάποιοι έχουν ξεφύγει»

Την ύπαρξη του εξωδίκου αποκάλυψε ο Νίκος Βούτσης στην Ολομέλεια της Βουλής, παίρνοντας το λόγο πριν τη ψηφοφορία για την ποινή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς που επιβλήθηκε στους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο. «Κάποιοι έχουν ξεφύγει» ανέφερε χαρακτηριστικά, γνωστοποιώντας πως οργανώσεις εγκαλούν τους βουλευτές για εσχάτη προδοσία ή θάνατο σε περίπτωση που προκρίνουν μία σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter