Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Πως λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Πως λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που απαιτούνται για να κλείσει η β’ αξιολόγηση του προγράμματος. Δύο συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, υπολειτουργούν οι συγκοινωνίες.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Ξεχωριστή συγκέντρωση, στην πλατεία Κοτζιά, θα πραγματοποιήσει μία ώρα νωρίτερα (10.00 π.μ.) το ΠΑΜΕ. 

Τη συμμετοχή της στην απεργία έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί θα απεργήσουν τόσο σήμερα όσο και αύριο, Πέμπτη. 

Συμμετοχή στην απεργία θα έχουν, με στάσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ της Αθήνας. Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 έως τις 21:00. Τα τρόλεϊ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 08:30 έως τις 21:00. Οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ θα κινηθούν από τις 9:00 έως τις 16:00. Τα λεωφορεία θα κινηθούν την Πέμπτη, επίσης από τις 9:00 έως τις 21:00. Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι θα κρατήσουν ακινητοποιημένους για ολόκληρη την ημέρα σήμερα τους συρμούς του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε την Τρίτη νέα 48ωρη απεργία, από την Πέμπτη, σε συνέχεια της απεργίας που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωνόταν σήμερα τα μεσάνυχτα. Σε ακυρώσεις πτήσεων, αλλά και τροποποιήσεις των ωρών αναχώρησης προχωρούν η Aegean και η Olympic Air, λόγω των στάσεων εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (11:00 – 15:00 τοπική ώρα) και οι Τηλεπικοινωνιακοί Υπάλληλοι ΥΠΑ (08:00- 12:00 τοπική ώρα). Ανάλογες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα πτήσεών της κάνει για τον ίδιο λόγο και η Sky Express. 

Αύριο, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 18:30 στο Σύνταγμα. Ξεχωριστό κάλεσμα για συγκέντρωση στις 19:00 στην Ομόνοια απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter