Πανελλήνια Παρουσίαση Honda Jazz 1.5 iVTEC (Video)

Πανελλήνια Παρουσίαση Honda Jazz 1.5 iVTEC  (Video)

Η τρίτη γενιά του Honda Jazz,μας επιφύλασσε την έκπληξη του κινητήρα των 1500 κ.εκ. 130 ίππων iVTEC . Η τελευταία έκδοση του πρακτικού και δημοφιλούς μικρού hatchback, εξακολουθεί να προσφέρει ένα μοναδικό μίγμα ευρυχωρίας, ποιότητας και τεχνολογίας στην κατηγορία B, με τιμή 20.250 ευρώ.

Το νέο Jazz βασίζεται στην επιτυχία των προκατόχων του. Το παγκόσμιο αυτοκίνητο, γνωστό και σαν «Fit» σε μερικές αγορές (ένα όνομα που δικαιολογεί τα πλεονεκτήματά του) έχει πουλήσει πάνω από 7 εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο από το 2001 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά.

Το νέο μοντέλο διατηρεί την κλασική φόρμα του Jazz, διαθέτει ανανεωμένα, σπορ στιλιστικά στοιχεία, με πιο τολμηρή νέα φυσιογνωμία, έντονες χαρακτηριστικές γραμμές και την προσθήκη μιας νέας έκδοσης: Dynamic.

Η ανανέωση του Jazz σε πέντε σημεία

• Βελτιώνεται η ευρυχωρία και η ευελιξία

• Νέος, ισχυρός και αποδοτικός βενζινοκινητήρας 1.500 κ.εκ i-VTEC

• Τολμηρή, σπορ εξωτερική σχεδίαση και νέα έκδοση Dynamic

• Ελαφρύ άκαμπτο πλαίσιο, προσφέρει μία δυναμική οδηγική εμπειρία

• Προηγμένα συστήματα ασφάλειας

Το Jazz ενσαρκώνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda, «man maximum, machine minimum» (Ο άνθρωπος στο μάξιμουμ οι μηχανές στο μίνιμουμ). Με γνώμονα αυτή σχεδιάστηκε μιας συμπαγούς αλλά αποδοτικής διάταξης του εσωτερικού, με μεγιστοποίηση του χώρου των επιβατών και ελαχιστοποίηση των εξωτερικών διαστάσεων.

Το Jazz μήκους 4 μέτρων διαθέτει ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο που επιτρέπει μεγαλύτερη ευρυχωρία και καινοτόμες χωροταξικές λύσεις Honda. Το σύστημα Magic Seats της Honda διασφαλίζει την ευελιξία του εσωτερικού και άφθονους χώρους με ποικίλες διατάξεις για τη μεταφορά φορτίων και επιβατών.

Οι επιβάτες απολαμβάνουν αναβαθμισμένη ποιότητα και προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας και ενημέρωσης / ψυχαγωγίας, καθώς και μεγαλύτερη οικονομία και δυναμικότερη οδική συμπεριφορά.

Μαλακά, ποιοτικά υλικά και μελετημένη σχεδίαση εσωτερικού συνθέτουν ένα προηγμένο περιβάλλον που συμπληρώνεται από μία οθόνη αφής επτά ιντσών στο κέντρο του ταμπλό με το νέο σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας Honda Connect – ανάλογα με την έκδοση.

Το νέο Jazz διατίθεται με δύο ισχυρούς και αποδοτικούς βενζινοκινητήρες – τον ήδη γνωστό 1.3 L i-VTEC (102 ίππων) και ένα νέο 1.5 i-VTEC (130 ίππων). Ο τελευταίος, προσφέρεται με το Jazz για πρώτη φορά στην Ευρώπη, σαν μία ισχυρότερη έκδοση κινητήρα. Ο συνδυασμός πολιτισμένης συμπεριφοράς, απόκρισης και κρατήματος οφείλεται σε ένα άκαμπτο και ελαφρύ πλαίσιο και σε μία νέας ρύθμισης (ειδικά για την Ευρώπη) ανάρτηση.

Όπως όλα τα νέα Honda που πωλούνται στην Ευρώπη, το Jazz είναι εξοπλισμένο με τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη, ανάμεσά τους το σύστημα City-Brake Active system (CTBA) της Honda που βοηθά στην αποφυγή ή μείωση των επιπτώσεων συγκρούσεων με χαμηλή ταχύτητα.

Η εκπλήξεις από τα πρώτα μέτρα που οδηγήσαμε το ανανεωμένο Jazz, προέρχονται τόσο από τον κινητήρα, των 1500 κ.εκ. όσο από το νέο set up της ανάρτησης. Το νέο πλαίσιο είναι σαφώς πιο άκαμπτο και ταυτόχρονα πιο ελαφρύ. Συνολικά το Jazz, είναι ελαφρύτερο κατά 12% από το παλαιότερο μοντέλο. Η βασική αρχιτεκτονική της ανάρτησης δεν άλλαξε: γόνατα McPherson εμπρός, ημιάκαμπτος άξονας πίσω. Έχει όμως μεγαλώσει η διάμετρος της αντιστρεπτικής ράβδου, έχουν αλλάξει οι ρυθμίσεις των αμορτισέρ και έχει μειωθεί ο λόγος υπολλαπλασιασμού του ηλεκτρικού συστήματος διεύθυνσης. Όλα αυτά συμβάλλουν στην καλύτερη αίσθηση, την ίδια στιγμή που η κατευθυντικότητα και η σταθερότητα στον αυτοκινητόδρομο, ακόμα και με υψηλή ταχύτητα, είναι πολύ καλές.

Η ποιότητα κύλισης επίσης είναι από τις κορυφαίες της κατηγορίας. Από την άλλη, ο αεροδυναμικός θόρυβος που προέρχεται από τις εμπρός κολώνες γίνεται αισθητός από τα 120 χλμ και πάνω.

Το αποτέλεσμα είναι η όμορφη αίσθηση να οδηγείτε με σπορ διάθεση ένα μικρό πολυμορφικό οικογενειακό, χωρίς να ταλαιπωρείτε τους επιβάτες σας. Το Jazz στρίβει με ασφάλεια, έχει ένα αρκετά σαφές τιμόνι και σε συνδυασμό με τον νέο δυνατό κινητήρα δημιουργεί την αίσθηση ενός sportive οχήματος με άνεση λειτουργικότητα και χώρους μεγάλου πολυμορφικού οχήματος με διαστάσεις supermini.

Δείτε το video με τους χώρους του νέου Jazz / Fit:

https://www.youtube.com/watch?v=Gb9QG2M1Zcw

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter