Πανηγύρισε τον 44ο τίτλο του ο Ολυμπιακός

Πανηγύρισε τον 44ο τίτλο του ο Ολυμπιακός

Εύκολη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 5-0

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά τον 44ο τίτλο της ιστορίας του και 7ο συνεχόμενο (ο Β. Μαρινάκης ισοφάρισε το ρεκόρ του Σ. Κόκκαλη) με τη νίκη του 5-0 επί του ΠΑΣ μια αγωνιστική πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Όλα αυτά βέβαια εκτός απροόπτου, όπου απρόοπτο, η πιθανή αφαίρεση έξι βαθμών από τους πρωταθλητές για όλα όσα έγιναν στα αποδυτήρια μετά τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη».

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, πάντως, πανηγύρισαν κανονικότατα την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τα καθιερωμένα «ολε-ολε» μπροστά στο πέταλο των οργανωμένων, φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν “44” και “7ο συνεχόμενο”. “Πραγματικά ήταν διαφορετικό φέτος, καθώς είχαμε αρκετές δυσκολίες, αλλά δείξαμε πως ειμαστε ο Ολυμπιακός και φτάσαμε στην κατάκτηση του τίτλου. Το αφιερώνω στη γυναίκα μου, τα παιδιά μου και τον κόσμο” δήλωσε πανευτυχής ο Τσόρι Ντομίνγκες

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και από το πρώτο πεντάλεπτο έδειξαν τις ορέξεις τους να καθαρίσουν γρήγορα το ματς. Οσο περνούσε η ώρα, ανέβαζαν ρυθμό και φθάσαμε να έχουμε ένα κολασμένο 15λεπτο από τους γηπεδούχους, όπου σημείωσαν τρία γκολ και έχασαν ισάριθμες ευκαιρίες!

Στο 21′ ο Σεμπά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ρομαό έπιασε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Μάριν που με πλασέ άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά μετά, ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντα Κόστα με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 2-0. Πριν προλάβει να συνέλθει ο ΠΑΣ, δέχθηκε και τρίτο γκολ στο 29’, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ στον Σεμπά έξω από την περιοχή. Ο Βραζιλιάνος απέφυγε τον αντίπαλό του και σούταρε. Ο Πασχαλάκης απέκρουσε και ο Ντε λα Μπέγια που πήρε το ριμπάουντ με προβολή έκανε το 3-0.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και έχασε τρεις ακόμη ευκαιρίες για άλλα γκολ με τους Φορτούνη, Ανσαριφάρντ, όπου σε όλες έσωσε την εστία του ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων, ο Πασχαλάκης.

Με το σκορ στο 3-0 και 14-1 τελικές (9-1 στον στόχο), ήταν φυσικό στο δεύτερο ημιχρονο ο Λεμονής να προχωρήσει σε αλλαγές και ο Ολυμπιακός να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου την ερχομένη Τετάρτη με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Παρ’ όλα αυτά, στο 71′ οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα ακόμη γκολ, ίσως το καλύτερο όλων. Ο Τσόρι Ντομίνγκες έπαιξε το 1-2 με τον Ανσαριφάρντ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Αργεντινό να ανοίγει στον Ελιουνούσι που γύρισε παράλληλα και ο επερχόμενος Ντε λα Μπέγια με σουτ να κάνει το 4-0 με το δεύτερο δικό του γκολ.

Στο 81’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι και ο κόσμος του Ολυμπιακού χειροκρότησε ειρωνικά και στη συνέχεια ζήτησε εν χορώ από τον Τσόρι (έκανε το 5-0) να στείλει την μπάλα έξω! Ο Αργεντινός σκόραρε και ο κόσμος συνέχισε ειρωνικά να φωνάζει “Είναι στημένο”, διαμαρτυρόμενος έτσι για το ότι στην ομάδα τους φέτος- όπως υποστηρίζουν- δεν της δίνουν πέναλτι οι διαιτητές…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Ρομαό, Ντα Κόστα (63’ Καμπιάσο), Φορτούνης (46’ Ντομίνγκες) , Μαρίν (46’ Ελιουνούσι), Ανσαριφάρντ, Ντε Λα Μπέγια, Μάρτινς, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Σεμπά

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Μπέριος, Κούτρης, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68’ Λόπεζ), Γιάκος, Κοροβέσης, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Νικολιάς (83’ Καρανίκας), Βιντάλ (46’ Μαμπουλού)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter