Πανικός στη Μητρόπολη Λάρισας από δωρεάν διανομή… Καινής Διαθήκης!

Πανικός στη Μητρόπολη Λάρισας από δωρεάν διανομή… Καινής Διαθήκης!

Θορυβημένη είναι η Μητρόπολη της Λάρισας από τις χιλιάδες αντιτύπων της Καινής Διαθήκης αλλά και άλλων εντύπων, που μοίρασαν Ευαγγελιστές σε πολλές πολυκατοικίες και κτήρια γραφείων.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβιου, Ιγνάτιος, εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας τους Ευαγγελιστές για προσηλυτισμό και ζητώντας από τους πολίτες να μην «δελεασθούν από τη δωρεάν διανομή της Καινής Διαθήκης» γιατί «αυτό θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μας πλησιάσουν, για να συζητήσουν μαζί μας, να μας δώσουν πληροφορίες για το προσηλυτιστικό έργο τους, και να γίνουν γνωστοί».

Αναλυτικά το μήνυμα του Μητροπολίτη:

«Αδελφοί μου,

Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος μια νεοπροτεσταντική Οργάνωση, ονομαζομένη «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», θα κινηθεί με προσηλυτιστική δραστηριότητα από 5 ως 13 Ιουλίου στην περιοχή μας. Με μία ευρείας κλίμακος εκστρατεία που την ονομάζει «Operation Joshua (Οπερέισον Τζόσουα) – Κάθε σπίτι» θα περιέλθει τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και τα Γρεβενά, διανέμοντας Καινές Διαθήκες και με το πρόσχημα αυτό, θα διανέμη και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα, ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξο Πίστη.

Η Ιερά Σύνοδος συνιστά να μη δελεασθούμε από τη δωρεάν διανομή της Καινής Διαθήκης, διότι αυτό θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μας πλησιάσουν, για να συζητήσουν μαζί μας, να μας δώσουν πληροφορίες για το προσηλυτιστικό έργο τους, και να γίνουν γνωστοί. Δόξα τω Θεώ, μία Καινή Διαθήκη εγκεκριμμένη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας έχουμε όλοι στο σπίτι μας, και δεν χρειάζεται να μας ξεγελούν μ’ αυτό.

Η Ιερά Σύνοδος μας επισημαίνει, τέλος, ότι ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν χρειαζόμαστε τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους «κήρυκές» τους, από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Γι’ αυτό ας είμαστε προσεκτικοί αυτές τις ημέρες για να διαφυλάξουμε την Πίστη μας την Αγία και την προαγωγή μας προς τη σωτηρία και τον αγιασμό».

Πηγή: onlarissa.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter