Πανιώνιος – ΑΕΚ: «Πέταξε» για την πρωτιά με Αραούχο!

Πανιώνιος – ΑΕΚ: «Πέταξε» για την πρωτιά με Αραούχο!

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και αναδείχθηκε πρώτη στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.

«Κιτρινόμαυρο» χρώμα πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η ΑΕΚ επέστρεψε και με τον Αραούχο να πετυχαίνει το γκολ της νίκης επικράτησε στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου. Έφτασε έτσι τους 12 βαθμούς και την κορυφή των πλέι οφ.

Με τους Αραούχο και Μάνταλο να κινούνται αρκετά ελεύθερα στο χορτάρι, η ΑΕΚ προσπάθησε να δημιουργήσει κενούς χώρους στην άμυνα του Πανιωνίου. Ο Χριστοδουλόπουλος είχε ένα σουτ στο 4′, ενώ Γιαννιώτης απέκρουσε στη γωνία του στο 13′ το σουτ του Γαλανόπουλου. Η Ένωση μπήκε πιο δυνατά, όμως έχασε στον 17′ τον Αλμέιδα. Τη θέση του πήρε ο Μπακασέτας. Στο 21′, στην πρώτη του ευκαιρία, ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ. Ο Μασούρας, που έχει χτίσει τη δική του παράδοση απέναντι στις «μεγάλες» ομάδες, βγήκε μόνος του απέναντι στον Ανέστη μετά από μπαλιά του Μπεν και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Το γκολ λειτούργησε θετικά στην ψυχολογία του Πανιωνίου, η ΑΕΚ έδειξε να βραχυκυκλώνει, όμως στο 34′ η όμορφη συνεργασία Μάνταλου-Αραούχο έβγαλε τον πρώτο απέναντι στον Γιαννιώτη και εκείνος άνοιξε το σκορ. Πριν το ημίχρονο, ο Μπακασέτας δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο 57΄ο Πανιώνιος έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπεν, με τις ισορροπίες να αλλάζουν. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα και στο 64′ έμεινε κι εκείνη με παίκτη λιγότερο. Ο Χριστοδουλόπουλος είπε κάτι στον επόπτη κι ο διαιτητής τον απέβαλλε απευθείας. Η Ένωση έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ με τον Αραούχο. Την πρώτη, στο 72′ ο Αργεντινός είδε τον Γιαννιώτη να σταματά την κεφαλιά του και στη δεύτερη, τέσσερα λεπτά αργότερα, το τεχνικό πλασέ που δοκίμασε έφυγε άουτ. Την τρίτη, ωστόσο, δεν λάθεψε. Ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Αραούχο πρόλαβε την έξοδο του Γιαννιώτη και έκανε το 2-1 για την Ένωση.

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής, Γκιοατά (78′ Ταπόκο), Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (85′ Μαχμούτοβιτς), Μασούντ, Μπεν, Γεσίλ (62′ Λάμπρου)

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80′ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος (85΄Βινίσιους), Αλμέιδα (17′ Μπακασέτας), Αραούχο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter