Πάνω από 1 εκατομμύριο Αφρικάνοι εκτοπίστηκαν λόγω κλιματικής αλλαγής

Πάνω από 1 εκατομμύριο Αφρικάνοι εκτοπίστηκαν λόγω κλιματικής αλλαγής

Τουλάχιστον 1 εκατομμύριο άνθρωποι εκτοπίστηκαν εξ’αιτίας της κλιματικής αλλαγής το 2015 στην Αφρική, ενώ συνολικά 12 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν σε συνεχή μετατόπιση από συγκρούσεις, βία, και άλλες καταστροφές σε όλη την αφρικανική ήπειρο το 2015.

Στο μέλλον, η κλιματική αλλαγή μπορεί να είναι ο κύριος παράγοντας μίας ακόμη μεγαλύτερης εκτόπισης πληθυσμού, αναφέρει νέα έκθεση από το Κέντρο Παρακολούθησης Εσωτερικής Μετατόπισης.

Η έκθεση, που επικεντρώνεται στην εσωτερική εκτόπιση σε όλη την αφρικανική ήπειρο, αναφέρει ότι «οι καταστροφές που προκλήθηκαν από την ταχεία εμφάνιση των φυσικών κινδύνων» ανάγκασε 1.100.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε 33 αφρικανικές χώρες εντός του 2015. Η μετατόπιση κάνει τους ανθρώπους πιο ευάλωτους από έτος σε έτος και επιδεινώνει την επισιτιστική ανασφάλεια, αφού με την απουσία των αγροτών διαταράσσεται η φύτευση και η συγκομιδή των καλλιεργειών.

Οι πλημμύρες ήταν η κύρια αιτία της άμεσης εκτόπισης, αναγκάζοντας 14 εκατομμύρια ανθρώπους να αφήσουν τα σπίτια τους από το 2009 μέχρι το 2015. Νωρίτερα το τρέχον έτος, 56.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Αιθιοπία, λόγω των σοβαρών πλημμυρών. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter