ΠΑΟ… ώρα μηδέν – Όλα στον αέρα μετά την αποχώρηση Αλαφούζου

ΠΑΟ… ώρα μηδέν – Όλα στον αέρα μετά την αποχώρηση Αλαφούζου

Την πιο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του περνάει ο Παναθηναϊκός μετά την ανακοίνωση αποχώρησης από την ΠΑΕ του χρηματοδότη της Γιάννη Αλαφούζο.

 Ο Μr Σκάι ανέλαβε τις τύχες της ομάδας πριν από 5,5 χρόνια και φεύγει με τον χειρότερο τρόπο, αφήνοντας πίσω του χρέη που ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ δεν βρήκε αντικαταστάτη-επενδυτή για να του παραδώσει τις μετοχές. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συζητούσε μαζί του σχεδόν για τέσσερις μήνες, αλλά την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει το πρότζεκτ του PAO Foundation.

Δεν πέρασαν πολλά λεπτά από την ανακοίνωση αποχώρησης του Αλαφούζου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και οι οπαδοί της ομάδας έκαναν… ντου στον λογαριασμό του Δ. Γιαννακόπουλου στο Instagram, ζητώντας του να γίνει το «αφεντικό» της. Οι φίλοι του τριφυλλιού τον προέτρεψαν να σώσει την ποδοσφαιρική ομάδα και μεταξύ άλλων του έγραψαν: «Πάρε την ΠΑΕ και εμείς μαζί σου, Δημήτρη την ιστορία την γράφουν οι παρόντες, Σώσε μας, Πρόεδρε μην αφήσεις να χαθεί ο σύλλογος, Γιαννακόπουλε θεέ πάρε την ΠΑΕ, Πρόεδρε μόνο εσύ μπορείς να βγεις μπροστά, ας μην γίνουμε ΑΕΚ».

Αν δεν βρεθεί… μεσσίας για τον Παναθηναϊκό, τότε η ΠΑΕ θα διαλυθεί λόγω χρεών και θα οδηγηθεί στην Γ’ εθνική. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για τους φίλους της ομάδας, ενώ υπάρχει και μία σοβαρή παράμετρος που το κάνει εφιαλτικό. Πλέον, έχει τροποποιηθεί η αθλητική νομοθεσία και οι κανονισμοί και ομάδα η οποία υποβιβάζεται για οικονομικούς λόγους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, παραμένει στην Γ΄ εθνική τουλάχιστον για τρία χρόνια!

O Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε πως σε βάθος τριετίας θα βάλει 20 εκατ. ευρώ για τα χρέη. Για να προχωρήσει στην επόμενη μέρα του ο Παναθηναϊκός χρειάζονται δεκάδες εκατ. ευρώ και ενδεικτικά ο Δ. Γιαννακόπουλος έγραψε στο

Instagram απαντώντας σε φίλαθλο της ομάδας: «Μετά τα 20 που θα βάλει ο Αλαφούζ χρειάζονται άλλα 60 απλά για να ξεχρεώσεις… δεν θες μίνιμουμ 50 για πρωταθλητισμό δυο χρόνια μπας και μπεις Champions League… Δεν συζητάω καν για τα δεκάδες, μην σου πω 100+ ώστε να υλοποιηθεί η Παναθηναϊκή πολιτεία… Το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο για έναν βιώσιμο και ανεξάρτητο Παναθηναϊκό».

Μόνο για την φετινή χρονιά στο ταμείο της ΠΑΕ πρέπει να εισρεύσουν πάνω από 10 εκατ. ευρώ και ήδη έχει αποφασιστεί να πουληθεί ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έναντι 2 εκατ. ευρώ στην Μπενφίκα, ενώ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα βγει στην… βιτρίνα ο Κουρμπέλης και ο Λουντ.

Οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία του τριφυλλιού ενημερώθηκαν από το ίντερνετ και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς για την αποχώρηση Αλαφούζου. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επικοινώνησε άμεσα με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, ο οποίος του είπε πως δεν θα σταματήσει να βάζει χρήματα τους επόμενους μήνες και ότι προέβη σε αυτή την κίνηση για να δείξει προς πάσα κατεύθυνση ότι αποχωρεί από το ποδόσφαιρο.

O Γιάννης Αλαφούζος θα παραδώσει τις μετοχές του σε συμβολαιογραφικό γραφείο και τα θέματα του τριφυλλιού θα είναι στα χέρια των Τουμαζάτου, Παναγόπουλου και Μπαλωμένου. Στην δήλωση του ο Mr Σκάι ανέφερε πως «ζήτησα από τον Βασίλη Κωνσταντίνου να ηγηθεί σε μια προσπάθεια σωτηρίας της ομάδος καλώντας σε συστράτευση όλους τους Παναθηναϊκούς που μπορούν να συνεισφέρουν». Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας θα συγκροτήσει μια επιτροπή σωτηρίας, αλλά οι πράσινοι θα δουν φως μόνο αν πάρει την κατάσταση επάνω του ένας… μεσσίας.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter