ΠΑΟΚ: Ναι, θέλουμε τον Βιεϊρίνια

ΠΑΟΚ: Ναι, θέλουμε τον Βιεϊρίνια

Στην αποκάλυψη πως ο ίδιος βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή Αντελίνο Βιεϊρίνια, προχώρησε ο Αθλητικός Διευθυντής του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ που απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως ο ίδιος έχει εισηγηθεί να αποκτηθεί.

Είπε σχετικά: Είχα μια συνάντηση με τον ατζέντη του. Τα οικονομικά δεδομένα έχουν αναλυθεί και είναι στο τραπέζι. Θα μιλήσω με τον ιδιοκτήτη, θα αναλύσουμε τα στοιχεία και θα αποφασίσουμε. Για κάθε μεταγραφή κυριαρχούν δυο σκέλη. Το ένα είναι το αγωνιστικό και το δεύτερο το οικονομικό. Ο Βιεϊρίνια έχει ξεκάθαρα θέση στην ομάδα και μπορεί να προσφέρει. Υπάρχει όμως και το δεύτερο σκέλος, το οικονομικό. Κάθε ομάδα έχει συγκεκριμένο μπάτζετ που δεν μπορεί να το υπερβεί. Η εισήγησή μου είναι να υπογράψει. Η φιλοσοφία η δική μου, είναι ότι πρέπει να δίνουμε τα χρήματα μας στα συμβόλαια και όχι στις άλλες ομάδες. Για μένα το δύσκολο είναι η φορολογία, σε σχέση με την Τουρκία ή την Βουλγαρία για παράδειγμα. Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα. Αν θες να υπογράψεις με έναν παίκτη 1 εκατ. πρέπει να πληρώσεις φόρο 17%. Είδατε τι γίνεται και στις άλλες ομάδες. Με αυτή τη φορολογία που υπάρχει στην Ελλάδα, ο ακριβός παίκτης, γίνεται ακόμη ακριβότερος. Ο Βιεϊρίνια είναι ένας παίκτης πολύ ακριβός για να τον αποκτήσουμε μόνο επειδή τον θέλει ο κόσμος, είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει σε διαφορετικές θέσεις. Σίγουρα αυτό είναι στα θετικά του, ωστόσο ας αφήσουμε για άλλη στιγμή αυτή τη συζήτηση.

Ο Λούμπος Μίχελ ρωτήθηκε για το αν το χαμηλό επίπεδο στην Ελλάδα, του δημιούργησε πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις του με υποψήφιους προπονητές και παίκτες. Ο Σλοβάκος Διευθυντής παραδέχθηκε ακόμα πως μερικοί ξένοι μεταγραφικοί στόχοι δείχνουν αδιαφορία για την ένταξη τους σε ελληνικούς συλλόγους, και είπε επιγραμματικά: Ναι αυτό είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα όταν μιλάς με παίκτες ή προπονητές από τα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Δεν είναι εύκολο να έρθουν. Πολλοί από αυτούς, έχουν φίλους, που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα και μαθαίνουν τι γίνεται. Για να καταλάβετε, θα σας πω ένα παράδειγμα. Σήμερα πήρα ένα sms από τερματοφύλακα που αγωνίζεται σε ένα από τα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μου έγραφε ότι προτιμά να αγωνιστεί στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας, παρά στην Ελλάδα.

Σε άλλη ερώτηση για το αν επέμεινε στην παραμονή του Βλάνταν Ιβιτς και ποιός ήταν ο λόγος του διαζυγίου μαζί του απάντησε: “Ήμουν ο άνθρωπος που προσπάθησα να πείσω μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ίβιτς να μείνει στην ομάδα. Δεν θέλω να μείνω στο παρελθόν. Την ίδια πολύ καλή συνεργασία που είχα με τον Βλάνταν, ελπίζω να έχω και με τον κ.Στανόγεβιτς. Υπήρχαν λόγοι και από τις δυο πλευρές για να διακόψουμε την κοινή μας πορεία. Σεβαστήκαμε την επιθυμία του”.

Για τις μεταγραφές που πρόκειται να γίνουν είπε: “Έχει ξεκινήσει η προεργασία για τις μεταγραφές, δεν σταματάει η δουλειά, το τμήμα σκάουτινγκ δουλεύει συνεχώς 24 ώρες την ημέρα. Είχαμε πολλές συναντήσεις, από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο που κάναμε την αξιολόγηση του ρόστερ και κινηθήκαμε άμεσα. Είδαμε ότι πίσω από τον Λέοβατς δεν είχαμε μία ακόμη αξιόπιστη λύση. Είναι δύσκολο για ένα παίκτη με τόσα παιχνίδια να έχει καλή απόδοση στο φινάλε κι αυτό φάνηκε στα πλέι οφ, για αυτό υπογράψαμε με τον Ντοριάν Λεβέκ, που είναι μία καλή λύση. Σταματήσαμε τις κινήσεις μας όταν τέθηκε το θέμα του προπονητή και τώρα αρχίσαμε πάλι να κάνουμε συζητήσεις. Ξέρουμε σε ποιες θέσεις χρειαζόμαστε ενίσχυση. Δυστυχώς είχαμε τον τραυματισμό του τερματοφύλακα μας και προτεραιότητα μας είναι ο γκολκίπερ. Ουσιαστικά χρειαζόμαστε έναν παίκτη σε κάθε γραμμή για να αναπτύξουμε το ρόστερ μας, θα πάρουμε παίκτες που είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να παίξουν στην πρώτη ενδεκάδα”.

Για τους στόχους της ομάδας μαζί με τον Αλεξάντερ Στανόγεβιτς: “Έχουμε θέσει στόχους. Ο Αλεξάντερ ξέρει πολύ καλά που έχει έρθει, ξέρει ότι πρόκειται για μία ομάδα με υψηλές απαιτήσεις από όλους. Έχει δουλέψει σε παρόμοια κλαμπ, με μεγάλη πίεση και ξέρει πως είναι η κατάσταση. Ξέρει ότι στο ποδόσφαιρο αν έχεις τα αποτελέσματα συνεχίζεις, αν δεν τα έχεις ξεκινούν οι ερωτήσεις”.

Για το θέμα που έχει η ομάδα στη θέση του τερματοφύλακα και την αξιοποίηση του Σιαμπάνη σχολίασε: “Θέλουμε να φέρουμε έναν τερματοφύλακα που θα είναι ο Νο1 στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, θα δούμε τι θα κάνουμε. Ο Σιαμπάνης έχει στο συμβόλαιο του συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής αν παραμείνει μαζί μας θα έχει τις εμπειρίες του. Εξαρτάται από τον τερματοφύλακα που θα αποκτήσουμε το τι θα συμβεί στη συνέχεια”.

Για τον Φακούντο Περέιρα και αν αυτός επιστρέψει στην ομάδα ο Σλοβάκος παράγοντας είπε: . “Ο Φακούντο έχει ένα θέμα στη δύναμη και είχε αυτό το θέμα με τους προηγούμενους προπονητές και αυτό μας αναγκάζει να ψάξουμε έναν επιθετικό που θα είναι πιο δυνατός στο παιχνίδι του”

Για τις προτάσεις που υπάρχουν για παίκτες της ομάδας και την περίπτωση απόκτησης του Εντόι είπε: “Για τον Εντόι ο Τύπος μερικές φορές πιέζει την ομάδα, ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που μας απασχόλησε στις συζητήσεις που έγιναν με τον κ.Μίχελ με βάση και το σύστημα, για το 4-3-3. Είναι ένας box to box παίκτης και προοριζόταν ως αντικαταστάτης του Τσίμι σε περίπτωση που έφευγε. Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε καμία πρόταση τώρα και μένουμε με αυτούς που έχουμε. Δεν θέλω να πουλήσουμε πολλούς παίκτες, γιατί κομμάτι τις επιτυχίας, είναι το να κρατάς τον ίδιο κορμό, την ομοιογένεια και με 3-4 προσθήκες να γίνεις ακόμη καλύτερος. Αυτό ήταν ένα από τα προβλήματα που είχε ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια”

Για τις οικονομικές και αγωνιστικές συνέπειες της τιμωρίας της έδρας του ΠΑΟΚ για τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου και που θα επιτρέψουν την ομάδα του να ξαναπαίξει με το δικό της κοινό στα μέσα Δεκεμβρίου στην Τούμπα, ο Λούμπος Μίχελ είπε: “Όπως είπα δεν είμαι ο οικονομικός διευθυντής εγώ, που θα μιλήσω για αυτά. Φυσικά σαν άνθρωπος δεν μου αρέσουν αυτοί οι εξωγενείς παράγοντες, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι ωραίο να παίζεις σε άδειες κερκίδες. Είμαστε μαχητές και θα παλέψουμε, γιατί δεν είμαστε από αυτούς που θα σκύψουν και θα κλάψουν. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουν οι άνθρωποι που παίρνουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις. Το να βγάλεις τον κόσμο από το γήπεδο είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Πέρα από το οικονομικό κόστος, αυτό απομακρύνει τον κόσμο από το γήπεδο και κάνει κακό και στο πρεστίζ του συλλόγου, του πρωταθλήματος”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter