Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Παπαδημητρίου: Στους πολίτες της Θεσσαλονίκη η Α΄ προβλήτα του λιμανιού

Στους πολίτες της Θεσσαλονίκης θα αποδοθεί η Α΄ Προβλήτα του λιμανιού, χωρίς όμως να έχει ακόμη αποφασιστεί το καθεστώς που θα διέπει την απόδοση, ενώ στον δήμο (σ.σ. που διεκδικεί την Α΄ προβλήτα) θα παραχωρηθούν χώροι "και πιθανώς να γίνει φορέας συνδιαχείρισης".

Τα παραπάνω επισήμανε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας στο ετήσιο δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, με την ευκαιρία του νέου έτους.

«Σε σχέση με την Α προβλήτα διασφαλίζουμε ότι θα αποδοθεί στους πολίτες για πολιτιστικές και κοινωνικές χρήσεις και θα παραμείνουν τα τρία μουσεία (Φωτογραφίας, Κινηματογράφου, Σύγχρονης Τέχνης)» σημείωσε, ενώ σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε ότι στο τέλος Ιανουαρίου θα αναρτηθεί η σύμβαση παραχώρησης, ώστε να ακολουθήσει η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών των επενδυτών.

Επίσης, όσον αφορά το μετρό το οποίο ολοκληρώνεται το 2019, ο κ. Παπαδημητρίου υπενθύμισε ότι τον Φεβρουάριο παραδίδεται η πρώτη σήραγγα. Πρόσθεσε ότι μόνο το 2016 πληρώθηκαν για το έργο 160 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα μισά σχεδόν απ’ όσα δόθηκαν τη δεκαετία 2006-2015 (360 εκατ. ευρώ).

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.