Παπαδημούλης: Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών να επισκεφθεί τον φυλακισμένο Ντεμιρτάς

Παπαδημούλης: Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών να επισκεφθεί τον φυλακισμένο Ντεμιρτάς

Ο Ντεμιρτάς ήταν υποψήφιος πρόεδρος στις χθεσινές εκλογές στην Τουρκία, ήρθε τρίτος, κάνοντας την προεκλογική του καμπάνια μέσα από τις φυλακές, ενώ το κόμμα του οποίου ηγείται, το κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), κατήγαγε σημαντική επίδοση, ξεπερνώντας το όριο του 10%, ερχόμενο τρίτο, παρά το καθεστώς βίας και ανασφάλειας για τους εκλογείς στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογραμμίζει προς τον Αντόνιο Ταγιάνι πως «θεωρώ σημαντικό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αποστείλει μια αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών που θα επισκεφθεί τον προεδρικό υποψήφιο Σελαχατίν Ντεμιρτάς», προσθέτοντας ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα αποτελούσε την «ελάχιστη απόδειξη του θεσμικού ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πυλώνα της Δημοκρατίας και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου».

Ολόκληρη η επιστολή:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Αγαπητέ Αντόνιο,

Μετά το αποτέλεσμα των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία, θεωρώ σημαντικό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αποστείλει μια αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών που θα επισκεφθεί τον προεδρικό υποψήφιο Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Ο κ. Ντεμιρτάς κρατείται παράνομα στις φυλακές τις Αδριανούπολης εδώ και 20 μήνες, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να συναντήσει και να δει κανέναν.

Το κόμμα του έγινε η τρίτη κοινοβουλευτική πολιτική δύναμη και ο ίδιος συγκέντρωσε σημαντική στήριξη στις προεδρικές εκλογές, εν μέσω δύσκολων εκλογικά συνθηκών.

Προσωπικά πιστεύω ότι ως Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να δείξουμε σεβασμό και στήριξη προς τον κ. Ντεμιρτάς και όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και να οργανώσουμε αποστολή στην Αδριανούπολη το συντομότερο δυνατό.

Είμαι βέβαιος κε Πρόεδρε ότι προσωπικά θα εγκρίνετε το αίτημα αυτό, ως ελάχιστη απόδειξη του θεσμικού ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πυλώνα της Δημοκρατίας και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Παπαδημούλης

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter