Παπαδημούλης: Ανυπομονούμε να ληφθούν οι αποφάσεις στο Eurogroup για να έχουμε ποσοτική χαλάρωση

Παπαδημούλης: Ανυπομονούμε να ληφθούν οι αποφάσεις στο Eurogroup για να έχουμε ποσοτική χαλάρωση

«Ανυπομονούμε εμείς στην Ελλάδα να ληφθούν οι αποφάσεις στο Eurogroup, έτσι ώστε και η Ελλάδα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της συζήτησης με τίτλο: «Eξουσίες και έλεγχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι «η ΕΚΤ είναι η ομπρέλα του κοινού μας νομίσματος, του ευρώ. Και χρειάζεται και ανεξαρτησία και διαφάνεια και δημοκρατική λογοδοσία». Επισήμανε ότι ο ίδιος είναι από αυτούς που έχουν επικρίνει συχνά και σφοδρά την ΕΚΤ, «αλλά για τους αντίθετους λόγους από αυτούς που κάνουν την άκρα δεξιά αυτής της αίθουσας, καθώς και ορισμένους υπερσυντηρητικούς του Βερολίνου, να κατηγορούν τον κ. Ντράγκι».

Ο κ. Παπαδημούλης είπε πως «το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι μια θετική ενέργεια. Και ανυπομονούμε εμείς στην Ελλάδα να ληφθούν οι αποφάσεις στο Eurogroup, έτσι ώστε και η Ελλάδα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης». Συμπλήρωσε «ότι η ΕΚΤ, τα τελευταία χρόνια, έκανε περισσότερα απ’ όσα έκαναν οι κυβερνήσεις για να προστατέψει την απασχόληση – με δεδομένο ότι έχουμε μια ατελή νομισματική ένωση και μια ελλιπή τραπεζική ένωση».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΕΚ και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «αν θέλουμε ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, πρέπει να εμβαθύνουμε την οικονομική και νομισματική ενοποίηση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter