Παπαδημούλης: Η εκλογολογία είναι επιζήμια για τη χώρα

Παπαδημούλης: Η εκλογολογία είναι επιζήμια για τη χώρα

«Η Ελλάδα έχει ανακάμψει και η έξοδος από τα μνημόνια θα γίνει τον Αύγουστο, όπως καταγράφεται από όλες τις μεριές. Προληπτική γραμμή δεν συζητείται πουθενά παρά μόνο στην Ελλάδα, ούτε τίθεται θέμα παράτασης των μνημονίων», τόνισε αργά χθες στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. Απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να εφαρμοσθούν νωρίτερα τα μέτρα τα οποία έχουν προβλεφθεί για το 2020 και υπογράμμισε ότι «το ΔΝΤ μετακινείται στις προβλέψεις του και έρχεται πιο κοντά στης Ελλάδας και της Κομισιόν».

Ερωτηθείς για την πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι «όσοι πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος έχουν διαφορές μεταξύ τους κάνουν μεγάλο λάθος» και σημείωσε πως «οι πάντες στην Ευρώπη, ακόμη και οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, τους αντιλαμβάνονται ως φορείς ενός αριστερού ρεαλισμού που οδηγεί τη χώρα στο να βγει από τα μνημόνια.

Για το θέμα του χρέους είπε, ότι «μένει να διευκρινιστεί η περαιτέρω ελάφρυνση του, που θα μας επιτρέψει να δανειστούμε με χαμηλότερα επιτόκια από τις αγορές και θα δώσει σήμα ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της καθαρό ορίζοντα».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν προς το τέλος της τετραετίας και υποστήριξε ότι το καλύτερο σενάριο είναι οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές.

«Η εκλογολογία είναι επιζήμια για τη χώρα. Προέχει να βγούμε από τα μνημόνια να προχωρήσει το αναπτυξιακό σχέδιο και το 2019 να επανεκτιμήσουμε όλα τα δεδομένα», ανέφερε και εκτίμησε ότι «οι εκλογές θα είναι ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει».

«Η πολιτική αντιπαράθεση και ο διάλογος να επικεντρωθούν στην επόμενη μέρα. Στη νέα εποχή να ενισχύσουμε την κουλτούρα της συνεργασίας. Και αυτό αφορά ακόμη περισσότερο τις αυτοδιοικητικές εκλογές», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα των συνεργασιών είπε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα πρέπει να έχει την αναβλητικότητα που εμφανίζει και πρέπει να πάρει σαφή θέση αν θα συνεργαστεί με την πρόοδο ή τη συντήρηση για να μην συμπιεστεί. «Στη βάση του Κινήματος βλέπω ισχυρά αντιδεξιά χαρακτηριστικά που μπορούν να διευκολύνουν πλατειές συνεργασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το θέμα του τηλεφωνήματος του κ. Μαρινάκη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ανέφερε ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λειτούργησε θεσμικά και «κανείς δεν έχει το δικαίωμα όσο πλούσιος κι αν είναι να διεκδικεί ιδιαίτερη μεταχείριση για τον εαυτό του», και ζήτησε «μεγαλύτερη συναίνεση στην προστασία της αυτονομίας στην πολιτική».

Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Δεν θα έχουμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια»

«Δεν θα έχουμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» υποστήριξε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης. «Η “έξοδος” από τα μνημόνια τον Αύγουστο σημαίνει: είστε τραυματισμένοι, σας δίνουμε ένα αυτοκίνητο και οδηγήστε», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης και εκτίμησε ότι οι ξένοι επιθυμούν περισσότερο καθαρή έξοδο.

Για το θέμα του χρέους είπε ότι «είναι ένα παραμύθι που διαπραγματεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της θητείας του. Σημασία έχει τι πληρώνεις από τον προϋπολογισμό σου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα που δε μπορεί πετύχει ανάπτυξη εάν δεν κάνει γιγαντιαίες ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις και πρόσθεσε ότι πρέπει «να ενισχύσουμε το κοινό μας μέτωπο πέρα από ιδεοληψίες».

Για το θέμα των εκλογών καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ασχολείται μόνο με τακτικές και τακτικισμούς.

«Ο κ. Τσίπρας κάνει διαχείριση ήττας γιατί εάν κάνει το λάθος να κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα πάει σε μονοψήφια νούμερα. Θεωρούμε αυτή την τακτική επικίνδυνη για την Ελλάδα και πιστεύουμε ότι εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε συναινέσεις με μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ερωτηθείς για το τηλεφώνημα του κ. Μαρινάκη στον κ. Τζανακόπουλο, υποστήριξε ότι σημασία έχει τι λέγεται και όχι η ώρα που έγινε το τηλεφώνημα και πως το πρόβλημα είναι ότι «ο θεσμός, δηλαδή το γραφείο του πρωθυπουργού, αναφέρεται σε κάποιον για τον οποίο υπάρχει ανοικτή ποινική διαδικασία στα δικαστήρια με υβριστικούς όρους».

Γιάννης Ραγκούσης : Το τρίτο μνημόνιο τελειώνει το καλοκαίρι

«Ως άνθρωπος που συνομολόγησε το πρώτο μνημόνιο για να μην μπει η χώρα σε άτακτη χρεοκοπία, λέω ότι το τρίτο μνημόνιο τελειώνει το καλοκαίρι και είναι καθαρή έξοδος υπό την έννοια δεν θα υπάρξει προληπτικός μηχανισμός στήριξης», ανέφερε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Χαρακτήρισε το χρέος «βαρύ νέφος πάνω από τη χώρα που πρέπει να φύγει σε συνάρτηση με το ποιο θα είναι το ετήσιο βάρος του προϋπολογισμού».

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας ότι θα έπρεπε να κλείσει την αξιολόγηση του δεύτερου μνημονίου, ενώ επικαλούμενος τα στοιχεία της Eurostat, καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι επί υπουργίας του αυξήθηκε ο αριθμός των συμβασιούχων στο δημόσιο, για πρώτη φορά μετά το 2009 και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με την πρωτοβουλία της να θέσει θέμα εκλογών προσφέρει αρνητική υπηρεσία στην προσπάθεια της χώρας και στέλνει ένα μήνυμα ενίσχυσης της πολιτικής αβεβαιότητας. «Ακόμη και αν οι εκλογές γίνουν το φθινόπωρο έως τότε η χώρα θα έχει πάρει αποφάσεις για στρατηγικής σημασίας θέματα που θα κρίνουν τα επόμενα δέκα χρόνια».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Παπαδημούλη για το θέμα των συνεργασιών, ευχήθηκε η θέση αυτή, να αποτελέσει και τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για το θέμα του τηλεφωνήματος του κ. Μαρινάκη στον κ. Τζανακόπουλο, είπε πως η χώρα έχει τραβήξει πολλά από τη διαπλοκή.

«Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται και με οποιαδήποτε μορφή και εάν εκδηλώνεται είναι καταδικαστέο και έχει πλήξει βάναυσα τη χώρα και την ελληνική κοινωνία», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter