Παπαδημούλης: Η ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας μπορεί να ενισχύσει όλη την οικονομία

Παπαδημούλης: Η ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας μπορεί να ενισχύσει όλη την οικονομία

Την εκτίμηση ότι «η ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα μπορεί να ενισχύσει ολόκληρη την οικονομία και την παραγωγή του ενεργειακού τομέα στην περιοχή» εξέφρασε, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνικού Ενεργειακού Φόρουμ ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

 Η εκδήλωση, που έγινε σε συνεργασία με το World Energy Council Italy, την Gas Infrastructure Europe, και την EDISON, είχε θέμα τις «Μικρής κλίμακας χρήσεις του LNG στην Ευρω-Μεσογειακή περιοχή: Ξεκλειδώνοντας τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη». Την εκδήλωση φιλοξένησε ο Ιταλός ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μασιμιλιάνο Σαλίνι.

Ο κ. Παπαδημούλης στην ομιλία του υπογράμμισε ότι «τα οικονομικά οφέλη της ενεργειακής μετάβασης στη χρήση του LNG και του φυσικού αερίου μπορούν να είναι σημαντικά», ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα όπου «θα μπορούσε να ενισχύσει ολόκληρη την οικονομία και να οικοδομήσει μια ισχυρότερη παραγωγή του τομέα στην ευρύτερη περιοχή». Αναφερόμενος, δε, στα περιβαλλοντικά οφέλη της ενεργειακής μετάβασης τόνισε ότι «η χρήση του LNG μειώνει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 5%-10%, ενώ οι εκπομπές αζώτου και οι εκπομπές σωματιδίων μειώνονται κατά 85%-90%. Εν τω μεταξύ, οι εκπομπές θείου είναι σχεδόν μηδενικές».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων «να προετοιμάσουν μια ανταγωνιστική στρατηγική πρόταση, να οικοδομήσουν ένα σαφές και κατανοητό νομικό πλαίσιο και να συμμορφωθούν με τις συμφωνημένες περιβαλλοντικές ρήτρες μέχρι το 2020».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter