Παπαγγελόπουλος μετά τις αποκαλύψεις του Documento: Προκαταρκτική για το Ντυνάν

Παπαγγελόπουλος μετά τις αποκαλύψεις του Documento: Προκαταρκτική για το Ντυνάν

Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα και για το πόρισμα και για το Ε.Ντυνάν επισήμανε απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην Βουλή. Το πόρισμα Καλούδη έχει ανασυρθεί από το αρχείο και βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα σχετικά με τις επισφαλείς δανειοδοτήσεις των κομμάτων και τα υπόλοιπα στοιχεία που περιέχει. Αυτό επισήμανε στην Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου σχετικά με το θέμα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός «η εισαγγελέας ανέσυρε το πόρισμα από το αρχείο». Επισήμανε μάλιστα «πρόκειται περί μίας εξαίρετης εργασίας» η οποία μπήκε στο αρχείο μετά από μία «επονείδιστη τροπολογία» αναφερόμενος στην περίφημη νομοθετική ρύθμιση των βουλευτών της Ν.Δ  Δ. Χριστογιάννη, Δ.Τσουμάνη και Δ. Σταμενίτη του 2013 που απέτρεπε την ποινική δίωξη των διοικήσεων τραπεζών που χορήγησαν δάνεια.

Ειδικά για την ρύθμιση αυτή, τόνισε πώς «η τροπολογία είναι αντισυνταγματική γιατί υποκρύπτει αμνηστία» και πρόσθεσε μάλιστα ότι «την αντισυνταγματικότητα δεν την κρίνουν οι εισαγγελείς αλλά τα δικαστήρια και ο νοών νοείτω».

Το σκάνδαλο για το Ερρίκος Ντυνάν είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Documento  και μάλιστα είχε αναφερθεί και σε ονόματα υπουργών που μεθόδευσαν την εκχώρηση του νοσοκομείου

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος απάντησε σε συνεχόμενη ερώτηση του ίδιου βουλευτή σχετικά με την υπόθεση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και την κατάθεση του πρώην προέδρου του Ανδρέα Μαρτίνη. Επισήμανε ότι «όπως πληροφορήθηκα για την κατάθεση του κ.Μαρτίνη πραγματοποιείται εξέταση. Αν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσωπικών προσώπων θα ακολουθηθεί η κατάλληλη διαδικασία».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ν.Νικολόπουλος επισήμανε ότι το 2013 «η κυβέρνηση Σαμαρά ήθελε να κουκουλώσει την υπόθεση» για ένα πόρισμα που υποδείκνυε «50-60 κατηγορουμένους, πρώην υπουργούς και τραπεζικά στελέχη». Μάλιστα άφησε αιχμές για τον επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα μιλώντας για τις καταθέσεις τραπεζικών στελεχών σχετικά με τους ελέγχους της ΤτΕ μιλώντας για «πανομοιότυπες καταθέσεις από δύο παιδαρέλια που έστειλε ο Στουρνάρας».

 Επιπρόσθετα σημείωσε ότι ο διοικητής της ΤτΕ δεν ασχολείται με το 98% των δανείων αλλά «ασχολήθηκε με την Attica Bank που αφορά το 1,5% των δανείων». Όσον αφορά το Ερρίκος Ντυνάν άφησε αιχμές αναρωτώμενος «πώς το Ε.Ντυνάν περιήλθε στα χέρια μίας τράπεζας» και μιλώντας για «πεθερά του υπουργού Υγείας που ήταν αργόμισθη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter