Παπακώστα: Στα υπουργικά του Σαμαρά έλεγαν ανέκδοτα, τώρα γίνεται ουσιαστική συζήτηση

Παπακώστα: Στα υπουργικά του Σαμαρά έλεγαν ανέκδοτα, τώρα γίνεται ουσιαστική συζήτηση

Με ένα αιχμηρό καρφί προς τη σαμαρική πτέρυγα της ΝΔ απάντησε η Κατερίνα Παπακώστα αναφορικά με τις εντυπώσεις της από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο. Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε το στίγμα για το πώς θα χειριστεί η νέα ηγεσία του αυτονομημένου -πλέον- υπουργείου την ακτιβίστικη δράση του Ρουβίκωνα, ενώ εξέφρασε και την άποψή της για τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους, στον απόηχο του πρώτου κυβερνητικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό, η κ. Παπακώστα επιφύλασσε ένα καυστικό σχόλιο για την ποιότητα και το είδος των διαδικασιών που λάμβαναν χώρα στα υπουργικά συμβούλια της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από το υπουργικό συμβούλιο, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκρίθηκε πως το περιβάλλον της έμοιαζε οικείο και πως σε «σχέση με την εμπειρία του παρελθόντος γίνεται ουσιαστική συζήτηση όταν κλείνουν τα φώτα και οι κάμερες». Η υφυπουργός Υγείας κατά τους τελευταίους μήνες της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έγινε ακόμη πιο επικριτική όταν συμπλήρωσε πως «δεν ήρθαμε εδώ για να λέμε ανέκδοτα», αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτά ίσως και να μονοπωλούσαν τα υπουργικά συμβούλια της προηγούμενης κυβέρνησης. Για τον τρόπο που την αντιμετώπισαν τα λοιπά υπουργικά στελέχη, η απάντησή της ήταν εξίσου «δηλητηριώδης» για τη ΝΔ: «Όπως δεν με αντιμετωπίζει η παράταξή μου…».

Σχετικά με τον τρόπο που επιθυμεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να χειριστεί τις παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα, η κ. Παπακώστα υποστήριξε ότι το επιχειρησιακό προβάδισμα το έχει πρωτίστως η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ενώ για τη σχέση της με την Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «συγκλίνουμε ως προς την προστασία του πολίτη με την Όλγα».

Ως προς την άποψη που σχημάτισε για τον πρωθυπουργό, η κ. Παπακώστα περιέγραψε πως ο Αλέξης Τσίπρας συνδυάζει ένα πολιτικό δίπολο σκέψης που παραπέμπει τόσο στον Ανδρέα Παπανδρέου όσο και στον Κωνσταντίνο και Κώστα Καραμανλή πάντα υπό το πρίσμα των δικών του ιδεών. Μάλιστα, επισήμανε πως ο κ. Τσίπρας φαίνεται να έχει αναθεωρήσει σε σχέση με την πρώτη κυβερνητική περίοδο του 2015. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter