Παπανδρέου: «Δεν είναι στόχος μου η ηγεσία, με ενδιαφέρει να πάει η παράταξη μπροστά»

Παπανδρέου: «Δεν είναι στόχος μου η ηγεσία, με ενδιαφέρει να πάει η παράταξη μπροστά»

«Δεν είναι στόχος μου η ηγεσία, ποιος θα έχει το πάνω χέρι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάει η παράταξη μπροστά», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας μια μέρα μετά την συμφωνία για προσχώρηση του ΚΙΔΗΣΟ στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100.3, σχετικά με το ποιος θα ηγείται του σχήματος, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ απάντησε ότι δεν τον ενδιάφερει να έχει το πάνω χέρι, αλλά τον ενδιαφέρει η Συμπαράταξη να πάει μπροστά.

«Προφανώς θα υπάρξουν διαδικασίες, θα συναντιόμαστε, οι αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουμε», είπε. «Αυτό που έχουμε συμφωνήσει ότι όλα αυτά είναι προς διαμόρφωση», πρόσθεσε, ενώ παραδέχθηκε ότι τα διαδικαστικά -αν και δευτερεύουσας σημασίας όπως είπε, μπορεί να χαλάσουν συμφωνίες, «γιατί είναι θέματα εξουσίας».

«Δεν είναι ο στόχος μου η ηγεσία ποτέ δεν είχα αυτό ως αυτοσκοπό. Ήδη η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει τη Φωφη Γεννηματά ως πρόεδρο. Αν κάποια στιγμή συγκροτηθεί σε κανονικό κόμμα, χωρίς συνιστώσες, θα υπάρξουν εσωτερικές διαδικασίες».

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να προσωποποιούμε τις διαφορές. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο. Είχαμε διαφορές σε θέματα χειρισμών στο παρελθόν. Θέλω να κοιτάμε μπροστά. Η αντιπαράθεση δεν λύνει προβλήματα».

Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου, είπε ότι θα ήταν θετικό να ενταχθεί στη ΔΗΣΥ το νέο κίνημα των Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και Ραγκούση. «Πρέπει να υπάρχει μια ανοιχτή πρόσκληση ώστε να ενταχθούν κι αυτοί, να συμμετάσχουν, ώστε να συμβάλουν με τις απόψεις και τις θέσεις τους μέσα σε ένα κοινό πλαίσιο αξιών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter