Παπαπέτρου: Κρατάμε τη θέληση και τον ενθουσιασμό

Παπαπέτρου: Κρατάμε τη θέληση και τον ενθουσιασμό

Καμία πρεμιέρα δεν ενδείκνυται για συμπεράσματα, μόνο για προβληματισμό και εντοπισμό λαθών που χρήζουν άμεσης διόρθωσης.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε εχθές το βράδυ (11/10) στην πρεμιέρα της Euroleague, απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, να κάνει «ποδαρικό» με το δεξί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ακόμη κι αυτό ήρθε… αγκομαχώντας για τους «πράσινους».

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Τσάβι Πασκουάλ, είναι ζήτημα αν θα έχει υπογραμμίσει κάποια κακώς κείμενα στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, από τη στιγμή που ο πλουραλισμός της ήταν διάχυτος (σκόραραν όλοι πλην του Βουγιούκα που δεν αγωνίστηκε και του Λεκαβίτσιους που αντικατέστησε για περίπου 4 λεπτά τον Καλάθη) και ο πάγκος είχε κέφια…

Στο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας, όμως, τα check θα ήταν αμέτρητα, κάτι απολύτως φυσιολογικό όταν η ομάδα δέχεται 84 πόντους στο ΟΑΚΑ … Κακές περιστροφές στην άμυνα, λάθη στις επαναφορές, λάθη στις αλληλοκαλύψεις, λάθη των ψηλών και παιχνίδι χωρίς αμυντική ταυτότητα και προσανατολισμό κυριάρχησαν εχθές, με το «τριφύλλι» να γλιτώνει στο… παρά πέντε μία ήττα σε πρεμιέρα Euroleague στην έδρα του για πρώτη φορά στην ιστορία του. Μία ήττα που δεν θα ήταν καταστροφική στην πορεία του, αλλά θα επηρέαζε την ψυχολογία των παικτών και θα έπληττε το απόρθητο του «κάστρου» του ΟΑΚΑ.

Τέλος καλό, όλα καλά όμως… Ο Παναθηναϊκός άρχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του και στην Euroleague (είχε προηγηθεί κύπελλο και πρωτάθλημα Ελλάδας), με τον Καταλανό τεχνικό να είναι χαρούμενος από την πρώτη ευρωπαϊκή επιτυχία, αλλά και από τον χαρακτήρα που επέδειξαν οι παίκτες του. Όχι μόνο οι βασικοί, αλλά κυρίως αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο και άλλαξαν τις ισορροπίες…

Με εξαίρεση τη σταθερή αξία του starter και αρχηγού των «πράσινων», Νικ Καλάθη, ο οποίος άρχισε τη σεζόν με 14 ασίστ (!), ο Καταλανός είδε τον Ματ Λοτζέσκι να έρχεται από τον πάγκο και να τελειώνει την αναμέτρηση με τον τίτλο του πρώτου σκόρερ (20π.) και πρώτου ριμπάουντερ (5) και τον Θανάση Αντετοκούνμπο να δίνει ενέργεια σε άμυνα και επίθεση στην τρίτη περίοδο, ολοκληρώνοντας με 10 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Την ίδια στιγμή, ο Κιθ Λάνγκφορντ έδειξε να αποδέχεται το νέο ρόλο του, αφήνοντας στην άκρη το… άναρχο και εγωιστικό παιχνίδι του στην επίθεση και ακολουθώντας κατά γράμμα το κάθε σύστημα, παίρνοντας το σουτ μέσα από λογικές συνθήκες.

Το σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι κανείς από τους παίκτες δεν έδειξε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να δυσανασχετεί από τις νέες συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα, ελέω βάθους πάγκου. Από τον Ίαν Βουγιούκα που ήταν στη 12άδα, αλλά δε… χώρεσε στο rotation, τον Ιωάννη Παπαπέτρου που μπήκε βασικός, έγινε αλλαγή στο 8΄ και επέστρεψε στο τελευταίο τετράλεπτο του αγώνα, μέχρι τον Νικ Καλάθη που έμεινε για 35 λεπτά στο παρκέ.

Όσο γι ` αυτό που κρατάνε όλοι τους; Τη θέληση και τον ενθουσιασμό που επέδειξε όλη η ομάδα, παρά την κακή αμυντική λειτουργία της, όπως παραδέχθηκαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Ματ Λοτζέσκι, μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, κάτι που ξέραμε από την αρχή», υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιωάννης Παπαπέτρου και πρόσθεσε: «Κάναμε αρκετά λάθη στην άμυνα και επιτρέψαμε στην Μακάμπι να σκοράρει εύκολα καλάθια. Της δώσαμε την ευκαιρία να είναι μέσα στο παιχνίδι συνέχεια, ενώ αρκετές φορές είχε για μεγάλη διάρκεια το προβάδισμα στο σκορ. Από εκεί και πέρα όμως κρατάμε τη νίκη, τον τρόπο που τελειώσαμε το παιχνίδι, αλλά και τη θέληση που δείξαμε για να πετύχουμε το στόχο μας».

Μιλώντας για την έλλειψη διάρκειας, ο Έλληνας φόργουορντ παραδέχθηκε: «Δεν υπάρχει διάρκεια αυτή τη στιγμή στο παιχνίδι μας, αλλά αυτό σίγουρα θα διορθωθεί. Θα πρέπει να παίξουμε ακόμη πιο σκληρά. Δεχθήκαμε πολλούς εύκολους πόντους. Δεν πρέπει να κάνουμε τόσο συχνά λάθη τακτικής και σίγουρα πρέπει στη συνέχεια να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι».

Από την πλευρά του, ο Ματ Λοτζέσκι έσπευσε να σημειώσει ότι… «Σε κάθε πρεμιέρα, απέναντι σε ομάδες της Euroleague, αισθάνεσαι άγχος. Απόψε δείξαμε καλό πρόσωπο στην επίθεση, αλλά δεν είχαμε συνέπεια στην άμυνα με αποτέλεσμα να δώσουμε την ευκαιρία στην Μακάμπι να ελέγξει κατά διαστήματα το ρυθμό. Ωστόσο, είχαμε τον απαραίτητο ενθουσιασμό μέχρι το τέλος, δεν τα παρατήσαμε ποτέ και πήραμε την πρώτη νίκη μας στην Euroleague».

Που αποδίδει όμως ο ίδιος την έλλειψη διάρκειας που είχε εχθές ο Παναθηναϊκός;

«Είμαστε σχετικά λίγο καιρό όλοι μαζί σαν ομάδα και αυτό γιατί πολλοί παίκτες έλειπαν με τις Εθνικές. Σιγά σιγά θα βρούμε ρυθμό και θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλει ο προπονητής μας. Το σημαντικό είναι ότι ο Πασκουάλ δείχνει εμπιστοσύνη σε όλους».

Μιλώντας για τη δική του κομβική εμφάνιση στη χθεσινή επιτυχία, είπε: «Διανύω τη δεύτερη χρονιά μου στον Παναθηναϊκό και φέτος αισθάνομαι πιο άνετα, έχοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter