Παππάς για συντάξεις: Τα δημοσιονομικά και η πορεία του ΕΦΚΑ επιτρέπουν ευελιξία

Παππάς για συντάξεις: Τα δημοσιονομικά και η πορεία του ΕΦΚΑ επιτρέπουν ευελιξία

«Κάποιοι μπορεί να βολεύονται με την εικόνα μιας χώρας η οποία είναι φοβική. Η Ελλάδα έχει κερδίσει πάρα πολλά διεθνώς, η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει, υπάρχει ο σεβασμός και η συνειδητοποίηση του εκτοπίσματος της χώρας στην ευρύτερη γεωπολιτική πραγματικότητα. Καλά θα κάνουν όλοι με αυτή τη νέα πραγματικότητα να συμβιβαστούν και να μην εκκινούνται από ελατήρια που αντιστοιχούν σε μια Ελλάδα η οποία φοβότανε και τη σκιά της» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας για τις συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ε».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις απαιτήσεις των επενδυτών, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «έχει φύγει ο παράγων αστάθεια από τον ορίζοντα και τον δικό τους, και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός ότι και εκ μέρους των αμερικανικών εταιρειών έχουμε ήδη επενδύσεις στην Ελλάδα. Έχει ανοίξει ο επενδυτικός κύκλος τον οποίο θέλουμε να ενισχύσουμε. Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με μεγάλους επενδυτικούς κύκλους έχουν πάει πάρα πολύ καλά, παραθέτουμε τα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία μας τα οποία είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά, τα μηνύματα είναι πάρα πολύ σαφή: ότι και οι στόχοι μπορεί να τηρηθούν και να ασκηθεί η κοινωνική πολιτική η οποία είναι απολύτως αναγκαία. Και αυτό το ταξίδι έρχεται να προστεθεί στις θετικές ειδήσεις που πυκνώνουν κάθε μέρα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία» τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Απαντώντας για το θέμα των συντάξεων με αφορμή και την κατάθεση του Προϋπολογισμού την ερχόμενη Δευτέρα, ο Ν. Παππάς, παραφράζοντας είπε «Δευτέρα κοντή γιορτή» προσθέτοντας ότι «εκεί θα υπάρξει και η σαφής αποτύπωση και των δικών μας προθέσεων και των δυνατοτήτων που δίνει η πραγματικότητα. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σαφές, ότι τα δημοσιονομικά αλλά και η πορεία του ΕΦΚΑ είναι τέτοια που μας επιτρέπει να κάνουμε τις κινήσεις οι οποίες είναι αναγκαίες. Εφόσον η οικονομία μας πάει καλύτερα και αυτοί οι οποίοι επέμεναν για να ψηφιστούν αυτά τα μέτρα δεν είναι αυτή τη στιγμή κομμάτι των διαβουλεύσεων, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε τα βήματα τα οποία θα διασφαλίσουν ότι δεν θα διαταραχθεί η θετική μακροοικονομική πορεία της χώρας» υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

Τέλος, απαντώντας για το θέμα του Π. Καμμένου και τη στάση των ΑΝΕΛ στο Μακεδονικό, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, είπε ότι και ο Π. Καμμένος και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να μην διαταραχθεί η πορεία ανάταξης της χώρας. Και επειδή έχει έρθει και η ώρα εμπέδωσης αποκατάστασης μιας δικαιοσύνης η οποία είχε διαταραχθεί τα χρόνια των μνημονίων, αυτή η πορεία πρέπει και θα μείνει αδιατάραχτη. Υπάρχουν οι πλειοψηφίες στη Βουλή, ώστε και η συμφωνία να προχωρήσει, αλλά και μετά το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα θα έχουμε τη δυνατότητα να πείσουμε και τον Π. Καμμένο και τους βουλευτές του, ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και του λαού μας» τόνισε κλείνοντας ο Ν. Παππάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter