Παππάς για την εκτόξευση του Hellas Sat 3: Το πρώτο βήμα έγινε

Παππάς για την εκτόξευση του Hellas Sat 3: Το πρώτο βήμα έγινε

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος παρακολούθησε την εκτόξευση από τις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας ESA, στη γαλλική Γουιάνα, σημείωσε ότι «το πρώτο βήμα έγινε με την εκτόξευση του Hellas Sat 3 και το δεύτερο θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα με τη συγκρότηση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, έτσι ώστε να αποκτήσει η χώρα στρατηγικό σχεδιασμό, να προσελκύσουμε ξανά τα λαμπρά ελληνικά μυαλά, τα οποία εργάζονται, δουλεύουν, ερευνούν και παράγουν στο εξωτερικό και να αποδώσουμε στην Ελλάδα αυτό που δικαιούται και αυτό που της αξίζει».

Η 7η εκτόξευση που πραγματοποιήθηκε από το διαστημικό σταθμό της γαλλικής Γουιάνας, στις εγκαταστάσεις της ArianeSpace το 2017 αφορούσε τη χθεσινή, επιτυχημένη εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 3. Σημειώνεται ότι από την εν λόγω βάση έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 550 εκτοξεύσεις δορυφόρων στα σχεδόν 40 χρόνια λειτουργίας της.

O δορυφόρος Hellas Sat 3, ο οποίος φέρει τις σημαίες Ελλάδος και Κύπρου, κατασκευάστηκε με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, υψηλά στάνταρ και κορυφαία υλικά. Η πλευρά του δορυφόρου, που «κοιτά» προς τον Ήλιο (και τα αντίστοιχα φωτοβολταϊκά πλαίσια), αντέχει σε θερμοκρασίες της τάξης των 175ο C, ενώ στην αντίθετη πλευρά (προς το μέρος της Γης) επικρατούν θερμοκρασίες της τάξης των -75ο C.

Ο Hellas Sat 3 εκτοξεύτηκε μαζί με το όχημα εκτόξευσης Ariane 5 ECA (το όχημα είχε συνολικό ύψος 54,8 μέτρα και βάρος περί τους 780 τόνους), είναι ένας τελευταίας τεχνολογίας δορυφόρος της Thales Alenia Space. Σχεδιάστηκε για να καλύψει δορυφορικές υπηρεσίες για τις περιοχές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, από την 39η Ανατολική τροχιακή θέση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter