Παππάς: Η Ελλάδα έχει αλλάξει κατηγορία και έχει μπει στον επενδυτικό και γεωπολιτικό χάρτη με θετικό τρόπο

Παππάς: Η Ελλάδα έχει αλλάξει κατηγορία και έχει μπει στον επενδυτικό και γεωπολιτικό χάρτη με θετικό τρόπο

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά θετικά. Η Ελλάδα έχει αλλάξει κατηγορία και έχει μπει στον επενδυτικό και γεωπολιτικό χάρτη με θετικό τρόπο, ως μια χώρα σημαντική. Ίσως η σημαντικότερη στην περιοχή για το μέγεθός της και αυτό αποτυπώθηκε και στις συναντήσεις με παράγοντες της αγοράς»

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε από τις ΗΠΑ στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο”, αναφορικά με μια πρώτη αποτίμηση του ταξιδιού και των επαφών της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, είπε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει μια ανάλυση των παγκόσμιων τάσεων σε σχέση με τη γεωπολιτική και την οικονομία και έχει συλλάβει -μέσα σε αυτή την πραγματικότητα- τον εαυτό της ως κρίσιμο παράγοντα». Ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε σημαντικό ζήτημα για τις χώρες της Δύσης τους υδρογονάνθρακες, κάτι για το οποίο οι ΗΠΑ εξέφρασαν ενδιαφέρον. «Το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα έχει γεμάτη τη φαρέτρα της με όπλα, έχει τακτοποιημένα τα δημοσιονομικά της, με θετικές μακροοικονομικές προοπτικές, ρυθμισμένο το ζήτημα του χρέους, και συνεπώς μπαίνει στον επενδυτικό και γεωπολιτικό χάρτη με θετικό φορτίο, και αυτό αποτυπώνεται» τόνισε.

«Είμαστε στον απόηχο μιας επιτυχημένης ΔΕΘ, όπου γίγαντες της τεχνολογίας έκαναν αισθητή την παρουσία τους» ανέφερε ο κ. Παππάς προσθέτοντας ότι «η διοργάνωση έκανε τις εταιρείες (σ.σ. αμερικανικές) να γίνουν πολλαπλασιαστές των θετικών μηνυμάτων και τους επόμενους μήνες θα δούμε τέτοιου τύπου θετικά μηνύματα να πυκνώνουν».

«Το 2015 η Ελλάδα ήταν στην καρδιά του προβλήματος της Ευρώπης. Τώρα η χώρα ανακάμπτει, ολοκλήρωσε με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα και αυτό αποτυπώνεται σε όλα τα επίπεδα» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, γα να προσθέσει ότι «δεν πέρασε απαρατήρητο ότι είμαστε ενώπιων μιας λύσης με την ΠΓΔΜ, έγινε ειδική αναφορά από τον γγ του ΟΗΕ».

Τέλος, αναφορικά με την Τουρκία, επισήμανε ότι «πρέπει να είμαστε μετρημένοι, ούτε αισιοδοξία, ούτε απαισιοδοξία. Η Ελλάδα έχει σοβαρό συμφέρον η κατάσταση στην περιοχή να είναι ομαλή, βεβαίως στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς Δικαίου, και αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία που αντιλαμβάνεται τι πρέπει να συμβεί και από τα δύο μέρη για τη βελτίωση του κλίματος».

Σε σχέση με το προσφυγικό, ο Ν. Παππάς είπε ότι «η Ελλάδα έχει αναγνωριστεί ως κρίσιμος παράγοντας σε αυτό το πρόβλημα και ως μια χώρα η οποία υφίσταται τις μεγαλύτερες πιέσεις από τις προσφυγικές ροές» προσθέτοντας ότι και σε αυτόν τον τομέα έγιναν βήματα, κατά τις επαφές στις ΗΠΑ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter