Παππάς: Η επίθεση Σαμαρά στον ΠτΔ επιθανάτιος ρόγχος της ακροδεξιάς

Παππάς: Η επίθεση Σαμαρά στον ΠτΔ επιθανάτιος ρόγχος της ακροδεξιάς

«Η επίθεση Σαμαρά εναντίον του Προκόπη Παυλόπουλου είναι μια αθλιότητα και αποτελεί τον επιθανάτιο ρόγχο μιας ακροδεξιάς παράταξης, η οποία έκανε καριέρα με το Μακεδονικό και την οποία έχει σφιχταγκαλιάσει ο κ. Μητσοτάκης» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στον ρ/σ 24/7 σε δηλώσεις σχετικά με τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ του πρώην προέδρου της ΝΔ.

Ο κ. Παππάς προσέθεσε ότι μιλάμε για μια ακροδεξιά η οποία έκανε καριέρα επί τρεις δεκαετίες, έχει στοιχίσει στα εθνικά μας συμφέροντα, και η οποία έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη το γεγονός ότι έχει ενσωματωθεί σε αυτήν η τωρινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

«Εδώ τελειώνει ένα ζήτημα το οποίο έδινε ψωμί σε λογικές που στοίχισαν στα εθνικά συμφέροντα και κράτησαν τη χώρα πίσω. Αυτή τη στιγμή ανασαίνει η χώρα, ανασαίνουν οι γείτονες, η διεθνής κοινότητα που δεν καταλάβαινε τι συμβαίνει μεταξύ των δύο χωρών…», προσέθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Ανέφερε επίσης ότι κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πως τόσο καιρό που ήταν ανεπίλυτο το θέμα της ονομασίας, κάποιοι έβαζαν το μανδύα του Μακεδονομάχου και τόνισε: «Η χώρα πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντά της από τους πατριδοκάπηλους».

Σχετικά με την ψηφοφορία για τη συμφωνία στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Ν. Παππάς είπε ότι υπήρχε στη διαπραγματευτική μας γραμμή η ελληνική Βουλή να είναι η τελευταία που θα επικυρώσει τη συμφωνία, για να ελέγχει κάθε στάδιο των συμφωνηθέντων. Και επισημαίνοντας ότι «αυτή ήταν και η θέση της Νέας Δημοκρατίας, erga omnes και η Ελλάδα να επικυρώσει τελευταία» διερωτήθηκε «τώρα τι μας λέει, να δεσμευτεί η χώρα μας για να απολέσουμε έδαφος;» και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή να καταθέσει πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση, ή να πάψει να μιλά για έλλειμμα νομιμοποίησής της γιατί το γεγονός προκαλεί θυμηδία.

Ο Ν. Παππάς είπε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, προσθέτοντας ότι εδώ αναπτύσσονται δυναμικές και θα επικρατήσουν οι δυνάμεις της λογικής και τόνισε ότι τίποτα δεν θα κυρωθεί εάν δεν ολοκληρωθούν τα προβλεπόμενα.

Μιλώντας για τη στάση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι η διαφωνία του υπουργού Άμυνας δεν είναι καινούργια, ενώ απαντώντας για ενδεχόμενους κινδύνους από τη στάση των ΑΝΕΛ σε τυχόν ψηφοφορία μομφής ενάντια στην κυβέρνηση, ο Ν. Παππάς δήλωσε σίγουρος για τη στήριξή της από τον κυβερνητικό της εταίρο. Επίσης, σημείωσε ότι θεωρεί ότι θα υπάρξει καλή πλειοψηφία υπέρ της λύσης στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ στη Βουλή.

Στο αν η συμφωνία μένει κρυφή, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επισήμανε ότι θα γίνει αναλυτική συζήτηση στη Βουλή, σημείωσε ότι η Ελλάδα εκπροσωπείται από τη νόμιμη κυβέρνησή της, «και να μην ανησυχεί κανείς γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει τίποτε κρυφό».

Προσέθεσε ότι ούτως ή άλλως θα γίνει ειδική συνεδρίαση της Βουλής και χαρακτήρισε πολιτικά ασυνεχή τη στάση της Νέας Δημοκρατίας εάν τελικά δεν καταθέσει πρόταση μομφής καθώς πήγε ήδη για το θέμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ιδού η Ρόδος, είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Παππάς. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter