Παππάς: H Ν.Δ. νοσταλγός του παρελθόντος με ισχυρό μείγμα ακροδεξιάς

Παππάς: H Ν.Δ. νοσταλγός του παρελθόντος με ισχυρό μείγμα ακροδεξιάς

Στο δίπολο, κυβέρνηση Vs αξιωματικής αντιπολίτευσης, εστίασε ο Νίκος Παππάς, στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», φέρνοντας παραδείγματα από διάφορους τομείς. Στην πραγματικότητα, τόνισε, πρόκειται για μια αντιπαράθεση μεταξύ της «στρατηγικής της ανάπτυξης» που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση από τη μια, και της «νοσταλγίας του νεοφιλελεύθερου παρελθόντος, με ισχυρό μίγμα ακροδεξιάς» από την άλλη.

Με δεδομένο ότι αύριο ψηφίζεται το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, έδωσε επίσης απαντήσεις σε πολλά θέματα που άπτονται του σχετικού τομέα.

«Ένα παιδί με μαθησιακά προβλήματα μπορεί να παρελάσει;»

Αναλυτικά, και πρώτα για το θέμα που ανέκυψε με τους σχολικούς σημαιοφόρους: «Έχουμε αποτύπωση του διαφορετικού προτάγματος που έχουν οι δύο παρατάξεις στην Ελλάδα. Τα ημερήσια φύλλα που είναι επικριτικά στην κυβέρνηση και φιλικά στη ΝΔ έχουν επιλέξει έναν τρόπο να το αναδείξουν. Ένα παιδί με μαθησιακά προβλήματα δηλαδή έχει δικαίωμα να κρατήσει την σημαία και να παρελάσει; Ένα παιδί που δεν θα έχει βαθμό άριστα έχει αυτό το δικαίωμα;», διερωτήθηκε ο Ν. Παππάς και συμπλήρωσε: «Οι πιστοί στην ανάδειξη του πυρήνα της συντηρητικής του ιδεολογίας και του διαχωρισμού των ανθρώπων έκαναν και αυτή την επίθεση. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει αρχίσει και αντιλαμβάνεται, και αυτοί που έχουν παιδιά στο σχολείο καταλαβαίνουν την ουσία των αλλαγών που προωθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση και τα πράγματα βαίνουν καλύτερα από χθες».

«Είναι κεντροαριστερά κάτι που ταυτίζεται με τη δεξιά;»

Επόμενο θέμα της συνέντευξης, η κεντροαριστερά, που «αναζητά τον δρόμο της». Συγκεκριμένα: «Ο κόσμος που στρατεύεται στους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς πρέπει να αναρωτηθεί αν έχει νόημα να υπάρχει κεντροαριστερά ή αν είναι κεντροαριστερά κάτι το οποίο επιθυμεί να ταυτιστεί με την δεξιά. Είναι ένα στρατηγικό ερώτημα γιατί με τις δικές μας πρωτοβουλίες, η χώρα βαδίζει γοργά σε ομαλοποίηση της οικονομικής ζωής και της πολιτικής αντιπαράθεσης συνεπώς τα ερωτήματα περί των πολιτικών προγραμμάτων όλων των πολιτικών χώρων αρχίζουν και αναδεικνύονται.

Γίνεται συζήτηση της προηγούμενης μέρας, η ρητορεία περί καταστροφικής διαπραγμάτευσης, περί καταστροφικού πρώτου εξαμήνου, περί τεράστιων λαθών που γίνανε μέχρι τον Ιούλιο του 2015», ανέφερε με έμφαση ο Ν. Παππάς, που συμπέρανε επί του θέματος αυτού, «ο λαός έχει ιστορικά αποτιμήσει τις πρακτικές και επιλογές που χρεοκόπησαν την χώρα ενώ από την κυβέρνηση αναδεικνύονται κάποια ζητήματα που εμπίπτουν σε μια σαφή και συμπαγή στρατηγική. Στρατηγική της ανάπτυξης. Τι έχουμε απέναντι; Μια νοσταλγία του παρελθόντος. Του νεοφιλελεύθερου παρελθόντος με ισχυρό μείγμα ακροδεξιάς».

«Η ΝΔ έδωσε λυσσασμένο αγώνα για την υπεράσπιση συμφερόντων»

Όμως, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ πήρε λαβή από όσα διατυπώθηκαν στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την υγεία: «Τα περί κρατικοποίησης της υγείας με αφορμή τα χθεσινά στη βουλή όπου η ΝΔ έδωσε λυσσασμένο αγώνα για να υπερασπιστεί συμφέροντα τα οποία απομυζούσαν στην κυριολεξία χωρίς να αυξάνουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα των νοσοκομείων και των εργαζομένων αναδεικνύει το ποιος είναι ο ένας και ποιος είναι ο άλλος. Εδώ έχουμε πλείστα όσα παραδείγματα για νοσοκομεία που και πόρους εξοικονόμησαν βγάζοντας τους εργολάβους από τη μέση και αύξησαν τους μισθούς των εργαζομένων. Αυτό το είχαμε κάνει σε μικρή κλίμακα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και συνειδητοποιήσαμε ότι και το κόστος έπεσε κατά 20% και οι άνθρωποι πληρώνονταν σχεδόν τα διπλάσια. Είχε οικοδομηθεί ένα σύστημα το οποίο σαν τσιμπούρι ρουφούσε στην κυριολεξία το αίμα του δημοσίου. Διότι για την ίδια υπηρεσία έπαιρνε ένα τεράστιο κομμάτι των δαπανών το οποίο πήγαινε στις τσέπες ιδιωτών. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε αυτό. Είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και τελική ανάλυση ανήθικο. Διότι οι μισθοί που δίνονταν από τους εργολάβους είναι μισθοί για τους οποίους κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος».

Ερωτηθείς για την αποδοχή της τροπολογίας του ΚΚΕ για τις καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων, ο υπουργός απάντησε σημειώνοντας ότι «είναι ένα πάρα πολύ καθαρό σήμα ότι πρέπει να υπάρξει πρόνοια, ότι οι καθυστερήσεις μισθών πρέπει να συνιστούν βλαπτική μεταβολή των σχέσεων εργασίας».

Οι δηλώσεις του υπουργού ΨΗΠΤΕ, Νίκου Παππά για τα ΜΜΕ, το ΕΣΡ και την ΕΡΤ ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter