Παππάς: Να μας πει η ΝΔ αν πρέπει να πληρώσουν τα κανάλια τις άδειες

Παππάς: Να μας πει η ΝΔ αν πρέπει να πληρώσουν τα κανάλια τις άδειες

Για «μονότονους και προβλέψιμους» χαρακτηρισμούς από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνίας, σχολιάζοντας την προσφυγή της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και STAR, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. 

Ο Νίκος Παππάς, ανέφερε ότι «οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία δεν προκαλούν εντύπωση. Το αντίθετο. Είναι οι ίδιοι, μονότονοι και προβλέψιμοι».

«Στις αιτιάσεις πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πρόταση για “πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος” και ότι το “ΕΣΡ θα κρίνει” σχετικά, θα πρέπει να ενημερώσουμε τη Νέα Δημοκρατία πως η ανεξάρτητη αρχή έχει ήδη κρίνει» προσθέτει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ο οποίος υπογραμμίζει ότι το ΕΣΡ έχει γνωμοδοτήσει τόσο για τη δημοπράτηση επτά τηλεοπτικών αδειών όσο και για το ύψος της τιμής εκκίνησης, η οποία ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.

Σημειώνει επίσης πως «στις αναφορές περί “αντισυνταγματικότητας” του νόμου 4339/2015, κάποιοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί» και υπογραμμίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία στηρίζει πλέον την πλειονότητα των άρθρων του».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η ΝΔ έχει υπερψηφίσει τα άρθρα 6 (Ασυμβίβαστες ιδιότητες και πόθεν έσχες υποψηφίων), 7 (Τεχνολογικός εξοπλισμός και κτηριακή υποδομή αδειοδοτημένων σταθμών), 8 (Περιεχόμενο εκπεμπόμενου προγράμματος), 9 (Απασχολούμενο προσωπικό), 10 (Οροι συμμετοχής), 13 (Διαδικασία δημοπρασίας), 14 (Οροι χορηγούμενων αδειών) και 15 (Λόγοι ανάκλησης αδειών).

Και καταλήγοντας επισημαίνει: «Το ερώτημα παραμένει: Η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται τις επιταγές του Συντάγματος, τις αποφάσεις του ΣτΕ, την εφαρμογή του νόμου και των αποφάσεων του ΕΣΡ; Δε ζητήσαμε από την ίδια να μας πει τί σέβεται και τί όχι. Ζητάμε εκ νέου να μάθουμε εάν υποστηρίζει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και να καταβληθεί τίμημα. Απλά, καθαρά και ξάστερα. Και ας προσθέσει όσους χαρακτηρισμούς επιθυμεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter