Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έπρεπε να έχει γίνει χθες

Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έπρεπε να έχει γίνει χθες

Τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών οφείλουν να εφαρμόζουν τον νόμο δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει χθές». Με αυτή την φράση απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στην Βουλή στο ερώτημα του βουλευτή Ν.Νικολόπουλου σχετικά με το πότε θα γίνει ο διαγωνισμός για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών. Μάλιστα επισήμανε πως «ουδείς είναι υπεράνω του νόμου. Ούτε τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών που οφείλουν να εφαρμόζουν την κείμενη νομοθεσία».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, τόνισε ότι «αυτή την στιγμή που μιλάμε το μόνο κανάλι που κατέχει νόμιμη άδεια είναι η ΕΡΤ» ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας για το θέμα επισήμανε ότι «τα κανάλια λειτουργούν χωρίς άδεια. Αρα υπάρχει ανάγκη για ολοκλήρωση της αδειοδότησης μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας».

Πρόσθεσε ότι «το ΕΣΡ έχει πάρει και τις σχετικές απαντήσεις για τις δυνατότητες του φάσματος» από τις αρμόδιες αρχές ενώ ταυτόχρονα «υπάρχουν οι υποδομές» και «έχει τους ανθρώπους που έχουν κάνει διαγωνισμούς». «Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει και η διάθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία». Τέλος επισήμανε ότι έχουν λυθεί τα προβλήματα τόσο των αμοιβών των μελών του όσο και της υλικοτεχνικής υποδομής ενώ έχει παρασχεθεί η τεχνογνωσία για την διεξαγωγή δημοπρασίας. ​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter