Παππάς: Θα αναπτύξουμε το δικό μας σύστημα μικροδορυφόρων – Νέα απάντηση σε Κριμιζή

Παππάς: Θα αναπτύξουμε το δικό μας σύστημα μικροδορυφόρων  – Νέα απάντηση σε Κριμιζή

Το πρόγραμμα των 11 μικροδορυφόρων με τη συμμετοχή τεσσάρων πανεπιστημίων ήταν η αιτία του “διαζυγίου” του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή με τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ), όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής, Νίκος Παππάς.

«Η ρήση ότι δεν υπάρχει «τίποτα κολάσιμο» που βρισκόταν στην επιστολή Κριμιζή θάφτηκε από τους ίδιους που κατάπιαν αμάσητη τη Siemens, τις μίζες και τις offshore», πρόσθεσε.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, ο κ. Παππάς τόνισε: «Καλώς η χώρα μας θέλει να γίνει παραγωγός μικροδορυφόρων. Αυτή ήταν η διαφωνία και ήταν -όπως φάνηκε- ανυπέρβλητη. Πιστεύουμε ότι καλώς τα 4 πανεπιστήμια μπήκαν μπροστά, κέρδισαν χρηματοδότηση και θα αναπτύξουμε το δικό μας σύστημα μικροδορυφόρων».

Στη συνέχεια άφησε σαφείς αιχμές κατά του ΣτΕ, αναφερόμενος στην «αξιολόγηση» των υποθέσεων που εξετάζει το Συμβούλιο: «Σε άλλα θέματα το ΣτΕ σπεύδει να βγάλει αποφάσεις… στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών επιμένει να κωλυσιεργεί… Οι πολίτες και κρίνουν και αντιλαμβάνονται!».

Για κριτική του… 24ωρου κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής: «Δυστυχώς η κριτική στην οποία αναλώνεται η αντιπολίτευση, είναι κριτική 24ωρης διάρκειας, ίσα για να παίξουν στα φιλικά τους μέσα. Το ευχάριστο είναι ότι κανείς πλέον δεν επερωτά το αν πρέπει η χώρα να έχει διαστημική πολιτική».

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ, τόνισε: «Το ΔΝΤ τρία χρόνια προσπαθεί να αποφασίσει αν θα μπει στο πρόγραμμα».

«Ανοίγουν διαφορά ζητήματα για την πορεία της χώρας από την ολοκλήρωση του προγράμματος και οι προοδευτικές δυνάμεις καλούνται να πάρουν θέση. Θετική η συμβολή του Κινήματος Αλλαγής για την συνταγματική αναθεώρηση», πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους: «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και τότε οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν ποια είναι η παράταξη που έβγαλε τη χώρα από την κρίση και ποια παράταξη θα συνεχίσει το δρόμο της ανάκαμψης».

Σχολιάζοντας την προβολή της επίσκεψης Γιουνκέρ από τα μέσα ενημέρωσης, είπε: “Δεν μας προκαλεί εντύπωση το «θάψιμο» της επίσκεψης Γιούνκερ από την πλειοψηφία των δελτίων ειδήσεων. Δεν το θεωρούμε τυχαίο”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter